Interieur - Badkamer

Regendouche met chromotherapie: de perfecte combinatie

Vandaag laten we je kennis maken met Meteo, een unieke regendouche ontwikkeld door Antonio Lupi. Deze design regendouche laat het toe om verschillende chromotherapieprogramma’s of één kleur in te stellen.

Regendouche Meteo van Antonio Lupi

De design regendouche Meteo wordt geïntegreerd in het plafond en verenigt water en licht. Meteo past zich aan elke kranenreeks aan, waardoor het mogelijk is om je douche vrij samen te stellen. De afstandsbediening van de regendouche maakt het mogelijk om verschillende chromotherapieprogramma’s te kiezen of één kleur in te stellen.

Wat is chromotherapie?

Chromotherapie is een ander woord voor kleurentherapie en werkt met verschillende lichttinten die een invloed hebben op ons bioritme. Elke lichtkleur heeft namelijk een specifieke golflengte, snelheid en ritme. Hierdoor kan je met chromotherapie een verstoorde energiestroom in je lichaam terug normaliseren.

Chromotherapie onder je regendouche

Gebruik je dagelijkse douche om je energiestroom te verbeteren. Kies één van de verschillende kleuren of stel een chromotherapieprogramma in tijdens het douche. Weet je niet goed welke kleur kiezen? We zetten de kleuren met hun eigenschappen even voor je op een rij:

Regendouche-kleur rood

Rood verhoogt je levenslust, spontaniteit, stabiliteit en passie. Rood geeft het gevoel van kracht en kan helpen egocentrischer te worden. De kleur verhoogt je fysieke energie en weerstand.

Regendouche-kleur oranje

Oranje stimuleert creativiteit, productiviteit, plezier, optimisme, enthousiasme en helpt bij het uiten van emoties. De oranje stralen hebben een tegengaande werking voor spier- en andere krampen. Oranje maakt energie vrij van de milt en de pancreas en is de kleur voor ideeën en mentale concepten. Daarnaast is oranje de kleur van creativiteit, optimisme, enthousiasme en plezier.

Regendouche-kleur geel

Geel verhoogt vrolijkheid, humor, zonnigheid, persoonlijke kracht, intelligentie, logica en creativiteit. Geel draagt bij aan de opbouw van de zenuwen, stimuleert de motoriek en stimuleert de hersenen. De gele stralen verlenen kracht aan het spijsverteringskanaal en brengen de milt tot rust. Geel is heilzaam bij moedeloosheid en melancholie.

Regendouche-kleur groen

Groen ondersteunt balans, harmonie, liefde, communicatie, sociaal karakter en aanvaarding. Groen verlicht spanning in de bloedvaten en verlaagt de bloeddruk. Daarnaast bouwt de kleur spieren en spierweefsel op en doodt het kiemen en bacteriën. Groen is kalmerend voor lichaam en geest, omdat het neutrale eigenschappen heeft waardoor de kleur stimulerend en verfrissend werkt.

Regendouche-kleur blauw

Blauw-indigo verhoogt kalmte, liefde, eerlijkheid, vriendelijkheid, waarheid, innerlijke vrede, diepte in emoties, toewijding. De blauwe stralen verhogen de stofwisseling en bevorderen de groei. Blauw vertraagt de werking van het hart en is daarom toepasbaar bij hartkwalen. De kleur vermindert zenuwachtige opwinding doordat het de geest ontspant en creativiteit oproept.

Regendouche-kleur violet

Violet stimuleert intuïtie, verbeeldingskracht, grenzeloze stromingen, meditatie, artistieke kwaliteiten. Violet houdt overmachtige honger binnen de perken. Het is een inspirerende en spirituele kleur die de artistieke kwaliteiten verhoogt. Perfect geschikt om meditatie en intuïtie te versterken.

15/04/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een elektronische kraan is een must in de hedendaagse badkamer
Volgende artikel
Energiezuinig bouwen in Vlaanderen: hoe doen we het?