Interieur - Badkamer

Philippe Starck ontwerpt eerste transparante wastafelkraan

De Franse topdesigner Philippe Starck ontwierp samen met Axor, het designmerk van Hansgrohe, de eerste transparante wastafelkraan. Niet enkel is de draaikolk die je kan zien door het kristalglas verbluffend, ook de milieuzuinige prestatie slaat je met verstomming. Bekijk snel de indrukwekkende mogelijkheden van deze wastafelkraan.

Unieke beleving van water

De transparante kraan Axor Starck V toont hoe vitaal water kan zijn. Het kraanhuis is transparant en gemaakt van kristalglas. Hierdoor is de krachtige vortex zichtbaar. Dit gegeven was een uitgangspunt voor de ontwikkeling van deze kraan, het was voorheen namelijk niet mogelijk om het water in de kraan te kunnen zien. Dit natuurlijke fenomeen en technisch hoogstandje laat samen met de open uitloop en het organisch design toe het element water intenser te beleven.


Designer Philippe Starck beschrijft de kraan als volgt: “een kraan die tot het minimum gereduceerd is: volkomen transparant, bijna onzichtbaar en in het midden ontspringt een wonder – de draaikolk”.

Functionele en duurzame wastafelkraan

Naast deze esthetische vitaliteit, is de Axor Starck V ook erg functioneel. Dankzij de EasyClick-in verbinding kan je de uitloop eenvoudig van het kraanhuis afnemen. Hierdoor kan je de uitloop eenvoudig reinigen. Het onderhoudsvriendelijke kristalglas mag namelijk in de vaatwasser. De SafetyStop maakt het bovendien mogelijk om de uitloop te verwijderen zonder de kraan af te sluiten, zodat er geen water verloren gaat. De kraan is bovendien 360° draaibaar waardoor je de waterstraal optimaal kan afstemmen.

De transparante kraan is ook milieuvriendelijk

Wist je dat een doorsnee kraan tot 13.5 liter verbruikt per minuut? De Hansgrohe wastafelkranen verbruiken standaard een hoeveelheid van 5 liter water per minuut, wat op zich al een hele vooruitgang is. Val echter niet van je stoel als je hoort dat de Axor Starck V amper 4 liter per minuut verbruikt! De unieke kraan bespaart dus water zonder afbreuk te doen aan de gebruikservaring, integendeel! Je krijgt er een fantastisch waterspel gratis en voor niets bij!

De Axor Starck V wastafelkraan is momenteel nog niet verkrijgbaar op de markt. Vanaf september 2014 zijn deze kranen verkrijgbaar.

05/09/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je bureau ordelijk inrichten: 5 ideeën
Volgende artikel
Geef je badkamer een verjongingskuur met de PanElle wandbekleding