Interieur - Badkamer

Een open douche in jouw badkamer: zo pak je het aan

Een open douche heeft geen gordijn, deur of wand. Je doucht als het ware zonder barrière, lekker opwindend. Eigenlijk is een open douche niets nieuws, maar door de uitdaging die eraan vast hangt tijdens de inrichting is het één van de badkamertrends in 2015. Wil jij ook zo’n gedurfde open douche in je badkamer? Ontdek hoe je ervan geniet!

Waar plaats je een open douche?

Als je een open douche wenst in je badkamer, denk je eerst na over de plaatsing ervan. De gordijnen van de douche beschermen namelijk niet enkel je blote lichaam als er huisgenoten binnenlopen, maar houden ook spatten tegen en beschermen je badkamerinrichting tegen wateroverlast. Om te voorkomen dat alles nat wordt in de badkamer, zorg je best voor twee à drie meter vrije ruimte rond de douche. Andere mogelijkheden zijn een douche die half bestaat uit muren of een verlaagde douche met een trapje.

De geschikte douchekop

Naast de plaatsing van je open douche speelt ook de keuze van je douchekop een grote rol in het voorkomen van wateroverlast. De meeste douchekoppen zijn namelijk ontworpen om het water in een hoek van 45° te sproeien. Voor je open douche kies je beter een douchekop die het water recht naar beneden laat stromen, zoals een regendouche die je aan het plafond monteert.

Water afvoeren in de open douche

Het derde, maar niet minder belangrijke, punt waar je rekening mee moet houden is de waterafvoer van je open douche. Wil je voorkomen dat je uitglijdt? Dan is het een must dat je de badkamervloer laat afhellen richting het waterputje. Ook een tweede of derde afvoerputje helpt om het water snel en efficiënt af te voeren.

Een open douche onmogelijk? Dit zijn de andere mogelijkheden

Is jouw badkamer niet voorzien op een open douche en zie je een volledige badkamerrenovatie niet zitten? Overweeg dan frameloze douchewanden uit glas. Terwijl er wél een barrière is en het water netjes in de douche blijft, geeft de glazen douchewand toch een open gevoel.

23/02/2015

Vragen en opmerkingen

S
Smithd9

Very neat article post.Much thanks again. Much obliged. bggeefbcaeccedca

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wellness in de moderne badkamer met een rond bad
Volgende artikel
Zo haal je het meeste uit een klein duplex appartement!