Interieur - Badkamer

Opbergtips: zó deel je je badkamerkasten slim in

Opbergtips-badkamer

De meeste ochtenden zijn al hectisch genoeg zonder dat je tijdens het tanden poetsen met je linkse ellenboog in het scheerschuim hangt en met je rechtse in de oogschaduw. Hoe komt het toch dat die spullen op je wastafel zich vanzelf lijken te vermenigvuldigen? Zeker voor eigenaars van een kleine badkamer is het een herkenbaar scenario, maar een slimme indeling van badkamerkasten komt voor iedereen van pas. Met onze opbergtips heb je het zo voor elkaar.

Badhanddoeken

Badkamerkasten indelen: weet wat je in huis hebt

De indeling van de badkamerkasten verloopt vaak organisch. Ondanks goede bedoelingen – ‘we zijn stevig gaan winkelen, stoppen de voorraad shampoo netjes weg en gaan dit vanaf nu écht volhouden’ – bewaar je je spullen na verloop van tijd toch gewoon waar ze toevallig neervallen. Je hebt haast en zult straks wel opruimen, toch? Je begint dan ook het best met alle spullen bij elkaar te zoeken en in categorieën in te delen. Versteende lippenstiften en vervallen crèmes? Die gooi je meteen weg.

BadkamerkastLades onderverdelen

Lades zijn superhandig in de badkamer, maar je hebt ook de neiging om er lukraak spullen in te gooien. Je bewaart het overzicht door er een onderverdeling in aan te brengen met oude roomijs- of schoendozen. Zo verdwalen je wattenschijfjes niet meer en hoef je niet de hele lade ondersteboven te keren op zoek naar dat ene scheermesje. Als meerdere gezinsleden de badkamer gebruiken, is het ook een goed idee om ieder een eigen lade of doos toe te wijzen.

Maak het jezelf makkelijk met manden

Om het maximum uit je badkamer te halen, vervang je je vrijstaande lavabo het best door een wastafelmeubel. Ook hierin creëer je structuur door je spullen in manden onder te verdelen. Stijlvol en handig, want je kunt ze makkelijk stapelen.

Hang eens iets tegen de muur

Kleine items als haarspeldjes, schaartjes, de nagelknipper en het pincet vind je niet altijd terug in je badkamer. Dit los je makkelijk op door een magnetische strip tegen de muur of in de kast te bevestigen, waar al die kleine spullen mooi aan blijven hangen. Ook wandplanken zijn een bron van opberggenot; hang ze op in die hoekjes waar net geen kast in past. Met een handige handdoekradiator win je ook plaats: je natte handdoeken hoeven geen apart rekje meer.

 

18/08/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kunst in huis halen? Dat hoeft niet moeilijk te zijn!
Volgende artikel
Water besparen in de keuken: tips van de experts