Interieur - Badkamer

O zo mooi! Deze tips maken je vintage badkamer helemaal áf

vintage badkamer

Alles komt terug, en dus ook badkamers met een vintage uitstraling. Als je voor deze stijl kiest, moet je er wel voor zorgen dat het plaatje klopt. Door het uitgebreide aanbod aan badkamermeubels, baden en kraanwerk, is het vaak moeilijk om juist díé elementen te kiezen die je retro badkamer helemaal afmaken. Wij geven je alvast enkele aandachtspunten mee.

Een retro bad: dé eyecatcher

Als je denkt aan een vintage badkamer, denk je meteen aan die prachtige baden op gouden pootjes. Hoewel ze uit een andere eeuw lijken te komen, zijn zulke baden ook nu nog te verkrijgen. In een retro badkamer is een elegante badkuip op pootjes een onmisbaar pronkstuk. Niet alleen je gasten zullen onder de indruk zijn van die vintage eyecatcher, ook jij kunt elke dag opnieuw trots zijn op je chique badkamer.

Tijdloos chic met gouden kranen

Gouden kranen zijn dé manier om jouw badkamer een tijdloze elegantie te geven. Ze zorgen voor een luxueuze afwerking die perfect past bij de antieke uitstraling van jouw badkamer. Kies bijvoorbeeld voor de kranen van de Madison-serie van de Duitse topfabrikant Dornbracht. Door je badkamer in te richten met kranen uit eenzelfde collectie, creëer je een samenhangend plaatje dat gewoonweg klopt.

Vintage badkameraccessoires

Om je vintage badkamer extra karakter te geven, kleed je de ruimte aan met enkele retro accessoires. Denk aan een barokke spiegel, enkele retro parfumflesjes, een fluwelen zetel of een vintage portret. Zulke hebbedingen kun je gemakkelijk vinden bij een antiekwinkel, op een rommelmarkt of op zolder bij je grootouders. Dankzij die charmante details, lijkt je badkamer zo uit de renaissance te komen.

24/07/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Lenteschoonmaak? Zo maak je je badkamer weer spic & span
Volgende artikel
Hoe werkt een condensatieketel precies?