Interieur - Badkamer

Pure nostalgie: een retro badkamer met moderne toets

Retro badkamer

Droom je van een badkamer met een nostalgische look en een vleugje romantiek? Geef je badkamer dan een retro toets! Een bad op pootjes, koperen kranen en een wastafel uit porselein mogen daar natuurlijk niet bij ontbreken. Wij laten je alvast wegdromen met deze collecties.

Retro badkamer met geometrische vormen

De jaren dertig staan symbool voor geometrie. De badkamermeubels van toen worden gekenmerkt door hun unieke achthoekige vorm. Met de 1930-serie van Duravit – die al in de gouden jaren twintig ontworpen werd – haal je nostalgie in huis, maar geniet je tegelijk van moderne technologie. Door het porseleinen sanitair waan je je meteen in een oud herenhuis.

Retro badkamer

Kleine badkamer, veel opbergruimte

Een wastafel met een nostalgische uitstraling én veel opbergruimte? Dat kan! De Majerling-wastafel van Aqua Prestige uit porselein is heel functioneel. Bovendien zijn de kasten verkrijgbaar in tien kleuren, waaronder gebroken wit en olijfkleur. Het meubelbeslag is beschikbaar in vijf verschillende afwerkingen. Dit retromeubel past ook perfect in een kleine badkamer. Er is dus voor ieder wat wils!

Retro badkamer majerling-Aqua Prestige

Elysée: landelijk en romantisch

Hou je van romantische interieurs met een koninklijke uitstraling? Dan zit je gebeiteld met het landelijke badkamermeubel Elysée van Aqua Prestige. Met deze serie waan je je in het Versailles uit de tijd van ‘Le Roi Soleil’ en geniet je van een groot gebruiksgemak. Het badkamermeubel is beschikbaar in twee versies: een model met één waskom en een variant met twee waskommen. Daardoor is het Elysée-meubel geschikt voor zowel grote als kleine badkamers. Beide versies zijn combineerbaar met een bijpassende spiegel of spiegelkast.

Retro badkamer Aqua Prestige

Luxe uit de twintigste eeuw

Het pronkstuk van een retro badkamer is natuurlijk een bad op pootjes. Het vrijstaande retro bad uit de Hommage-collectie van Villeroy & Boch heeft houten poten en straalt daardoor pure warmte en luxe uit. Omdat het bad vervaardigd is uit het hoogwaardige materiaal quaryl, een vloeibaar mengsel van kwarts en acrylhars, is het slipvast en makkelijk om te reinigen. Bovendien neemt het, in tegenstelling tot gietijzeren badkuipen, de warmte van het water in een mum van tijd over. Het overige badkamermeubilair uit de Hommage-collectie is gemaakt van kwaliteitsporselein en laat zich kenmerken door een uniek trapreliëf en discrete kleuren die de uitstraling van elke badkamer naar ongekende hoogtes tillen.

Retro badkamer Hommage

 

26/02/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
7 verrassende voordelen van een eigen huis bouwen
Volgende artikel
Een wereldwijd verschijnsel: kleurrijke huizen