Interieur - Badkamer

Natuursteen onderhoud voor de badkamer

Natuursteen is elegant, tijdloos en het perfecte materiaal voor de badkamer. Mits enkele voorzorgsmaatregelen, komt natuursteen perfect tot zijn recht in de badkamer, een ruimte die al eens te maken heeft met kalkaanslag.

Natuursteen is een ideale bekleding die de badkamer in een aantrekkelijke en unieke sfeer hult.

Natuursteen onderhoud

Goede bescherming

Kalkaanslag is de vijand n°1 van de badkamer. Om natuursteen tegen kalkvlekken te beschermen, moet je het oppervlak met olie behandelen. Deze behandeling dien je ongeveer twee tot drie keer per jaar te herhalen. Het aanbrengen van beschermende oliën maakt de natuurlijke kleur van de steen echter wel een tint donkerder. Als je de originele kleurnuance wil behouden, kies je beter voor een waterdicht product.

Regelmatig reinigen

Natuursteen is zeer poreus, daarom moet je de steen regelmatig schoonmaken met zachte producten, die niet bijtend zijn en geen detergenten bevatten. Het is afgeraden om zure en te agressieve producten te gebruiken. Natuursteen reinig je dus best regelmatig met water en een beetje milde zeep of eenvoudige en natuurlijke schoonmaakproducten.

Tips & tricks

Natuursteen zal nog schoner zijn als je een glas kleurloze azijn aan jouw spoelwater toevoegt. Je moet in dit geval de steen opnieuw afspoelen met zuiver water en goed afdrogen met een droge en propere doek.

Om natuursteen nog dieper te reinigen en ongelukkige vlekken te verwijderen, voeg je een klein glaasje natriumbicarbonaat toe aan een liter water. Schrob met een borstel en spoel overvloedig af. Vervolgens moet je de steen goed drogen met een droge en propere doek!

Als er kalksporen optreden, kan je ook voor de zachte methode kiezen en waterdamp gebruiken om deze te verwijderen.

De beste tips voor het onderhoud van natuursteen krijg je van Lambrechts badkamerspecialist. Of misschien ben je al helemaal onder de indruk en ga je meteen voor een grondige badkamerrenovatie?

23/08/2012

Vragen en opmerkingen

RV
Rob van Heemskerk

Wij hebben afgelopen maand natuursteen laten plaatsen in de badkamer. Maar door de tandpasta en make-up spullen van mijn vrouw, ben ik toch maar even onderhoud tips op gaan zoeken. Bedankt voor de tip om vlekken te verwijderen zonder dat je de dure ondergrond zelf beschadigd. Top.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf een afdak maken voor fietsen en meubels
Volgende artikel
Kleine slaapkamer inrichten: het bed als opbergruimte