Interieur - Badkamer

Mozaïektegels in de badkamer: hot or not?

Mozaïektegels badkamer

Mozaïektegels in de badkamer: ze zijn al hip sinds de Grieken en Romeinen er in hun tijd villa’s mee betegelden. Maar horen ze nog wel thuis in een moderne badkamer? Toch wel. Zo laat je mozaïektegels helemaal tot hun recht komen !

Vloer én muur vs. accenttegels

Je kiest zelf hoe sterk de mozaïek in jouw badkamer aanwezig is. Wie houdt van een extravagante en luxueuze uitstraling, kan zijn volledige badkamer natuurlijk bekleden met mozaïektegels. Mozaïek is immers een waterdichte vloer- én wandbekleding. Om te vermijden dat het kakofonie wordt, kies je best voor zachte kleuren en strakke vormen en vermijd je patronen.

muur en vloer bedekt met mozaïektegels in verschillende tinten blauw
Muren en vloer met mozaïektegels bedekken = instant luxe!

Mozaïektegels hoeven de hele ruimte niet te overheersen. Je kan er ook prima accenten mee aanbrengen. Wat dacht je van een statementmuur? Mozaïek leent zich bijvoorbeeld perfect voor het benadrukken van de wand achter de wastafel. Of kies voor een smalle strook mozaïek tussen je andere, grote tegels: zo doorbreek je die effen vlakte en krijg je een speels effect. Het kost je bovendien ook minder dan dat je er je volledige muren en/of vloer mee betegelt.

mozaïektegels achter lavabowand
Accentueer je muur achter je wastafel door die met mozaïektegels te bekleden. Kies verschillende kleurtinten voor een vrolijk effect.
witte badkamer, bad betegeld met blauwe mozaïek
Maak van je bad de absolute eyecatcher door hem te betegelen met mozaïek.

De eigenheid van elke mozaïeksoort

Ook de verschillende soorten mozaïektegels zorgen voor een apart effect:

  • Glasmozaïek wordt het vaakst gebruikt in de badkamer, mede omdat het zo hygiënisch en onderhoudsvriendelijk is. Eigen aan glasmozaïek zijn de heldere kleuren die variëren van tegeltje tot tegeltje. Perfect dus voor een badkamer met unieke kleurschakeringen!
  • Keramisch mozaïek is dan weer gemaakt uit hetzelfde materiaal als de grotere badkamertegels. Wil je dat de twee naadloos in elkaar overgaan? Dan krijg je met keramisch mozaïek een strak resultaat krijgt!
  • Kiezelmozaïek. Moet het allemaal niet zo recht en effen zijn? Kies dan voor kiezelmozaïek! Elk tegeltje heeft zijn eigen unieke vorm en is dus niet per sé plat en vierkant.
Ronde mozaïektegels achter wastafel
Wist je dat… je mozaïektegels niet noodzakelijk vierkant moeten zijn? Ook het honinggraadmotief of zelfs een cirkelvorm zijn mogelijk.

T

bad betegeld met bruintinten mozaïektegels en accentstreep van plafond naar vloer
Creëer prachtige accenten dankzij mozaïektegels in de badkamer. Maar het geheel zo strak of speels als je zelf wilt!
19/01/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je koffiezetapparaat schoonmaken: zo wordt het doodsimpel!
Volgende artikel
Fun op kantoor: mokken bedrukken