Interieur - Badkamer

Landelijke badkamers schitteren dankzij natuurlijk hout

De aantrekkingskracht van hout in een interieur? Dat is wellicht te wijten aan een combinatie van de warmte die houten materialen van nature uitstralen, en de connectie die we automatisch leggen met de natuur. Hout geeft ons een gevoel van harmonieus samenleven met de natuurelementen. Klinkt zweverig? Dat is het nochtans allerminst. Steeds meer fans van landelijke badkamers kiezen net omwille van deze reden voor hout als uitgelezen materiaal voor hun badkamermeubels. Ben je op zoek naar manieren om natuurlijk hout in je landelijke badkamer te integreren? Doe hier inspiratie op.

Een landelijke badkamer? Kies voor duurzame houtsoorten

Ga niet over één nacht ijs wanneer je de materialen voor je badkamermuren, -tegels en -meubelen uitkiest. Een badkamer moet lang meegaan en onnodige kosten kan je maar beter vermijden. Bovenal moet je je dus goed informeren, zeker als je graag hout in je badkamer verwerkt. De ene houtsoort is de andere niet. Tropisch hout is niet te vergelijken met inheems hout, en sommige houtsoorten verdragen vocht veel beter dan andere. Belangrijk is dat je kiest voor duurzaam hout, dat zijn kracht en glans niet verliest na verloop van enkele jaren.

Hout en vocht: gaat dat wel samen?

Absoluut. Op voorwaarde dat je de juiste houtsoort kiest, natuurlijk. Afhankelijk van welke toepassing je in je achterhoofd hebt, kies je de houtsoort die daar het meest geschikt voor is. Hout voor de badkamervloer moet aan andere vereisten voldoen dan hout voor het badkamermeubel, bijvoorbeeld. Want jazeker, een houten vloer in de badkamer is perfect mogelijk. Op voorwaarde dat het hier ook een vochtbestendige en duurzame houtsoort betreft die je goed laat behandelen. Inoliën of vernissen is een absolute must, en ook de voegen moeten goed behandeld worden om vochtinsijpeling tegen te gaan. Een houten vloer in de badkamer heeft, nadat hij gelegd is, in de jaren daarna nog iets meer ‘schoonmaakaandacht’ nodig dan een houten vloer in de woonkamer.

Hout in landelijke badkamers: warmte en stijl

Gelukkig wordt dat schoonmaakkarwei al een stuk minder erg wanneer je ziet wat je ervoor in de plaats krijgt: een gezellige badkamer in landelijke stijl, die warmte en harmonie uitstraalt. Natuurlijk hout schittert in combinatie met een wit badkamermeubel, of gecombineerd met een witte badkuip en country-details zoals retrokranen of nostalgische tegeltjes tegen de badkamerwand.

Als je daarbij nog speelt met verlichting, handgrepen van lades en kasten en natuurlijk ook badkameraccessoires zoals een handdoekradiator, een design vloerkleedje, theelichthouders of andere sfeerbevorderende accenten, dan wordt jouw landelijke badkamer pas echt een blikvanger. Opgepast, want dat wordt aanschuiven in de rij voor een uurtje wellness-in-eigen-huis!

My Nature collectie van Villeroy & Boch

Wie hout in zijn badkamer wilt, zit goed bij Villeroy & Boch. De warme kleuren en zachte lijnen van de My Nature collectie zorgen voor een gezellige, natuurlijke badkamer. Het hoogwaardige keramiek in combinatie met het lichte kastanjehout zorgen zelfs in de kleinste badkamers voor een groots ruimtegevoel. Deze collectie won ook niet voor niets de Red Dot design award.

Meer weten over hout in de badkamer of wil je de My Nature collectie van dichtbij ontdekken? Breng dan een bezoekje aan één van de Facq toonzalen in jouw buurt. Nog meer inspiratie om het landelijk wonen in jouw woning te verwerken.
13/11/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een modern interieur à la Alice in Wonderland
Volgende artikel
Energie besparen: tips voor je verwarmingsinstallatie