Interieur - Badkamer

Plaats besparen in je kleine badkamer: 5 tips

Wil je een grote badkamer inrichten, dan heb je een ruime keuze qua meubels en producten. Als je maar een kleine badkamer hebt, is dat al een stuk moeilijker. Omdat niet alle badkamers groot zijn, geven we tips om je kleine badkamer even groots in te richten.

Een grootse badkamer begint met creativiteit

In een kleine badkamer is elke centimeter van belang. Dat wil daarom niet zeggen dat in de beperkte ruimte enkel plaats is voor een uitrusting zonder uitstraling. Integendeel! Met deze tips, een beetje goodwill en een portie gezonde creativiteit richt je je badkamer grootser in dan de grootste badkamers. Ons geheim? We combineren functionaliteit met design en moduleerbaarheid tot de badkamer van je dromen!

1.     Een kleine badkamer met vloerverwarming

Verlies geen plaats door een verwarming op te hangen in je badkamer. Zoals we al zeiden: elke centimeter is van belang! Kies daarom liever voor vloerverwarming in jouw kleine badkamer. Zo houd je de wanden vrij. Die plaats kan je nuttig gebruiken voor kasten, spiegels en hangers.

2.     Kies voor een douche in plaats van een bad

Weinig plaats? Dan is de keuze voor een douche snel gemaakt. Ook wanneer een bad wel zou passen, kies je beter voor een douche. Die neemt altijd minder plaats in en daarnaast verbruik je ook nog eens minder water. Dat zijn twee voordelen in één klap: hoera!

3.     Maak slim gebruik van materiaal in je kleine badkamer

Dit klinkt logisch, maar het wordt niet altijd toegepast. Je kan je kleine badkamer namelijk optisch vergroten door de juiste keuzes te maken. We lijsten ze even voor je op:

  • Een transparante douchewand laat meer licht door dan een douchewand met structuur. Hoe meer licht, hoe groter je badkamer lijkt! Een transparante douchewand is dus een must.
  • Grote tegels of tegels die diagonaal liggen, vergroten je badkamer optisch. Wil je toch liever kleine tegels in je kleine badkamer? Kies dan een voegkleur die zo dicht mogelijk bij de kleur van je tegel ligt.
  • Kies twee hoofdkleuren in je badkamer en laat die harmonieus terugkomen in het textiel en accessoires.
  • Een opgeruimde badkamer lijkt groter. Berg alles netjes op in de daarvoor voorziene lades en kasten!

4.     Kies voor een spiegelkast

De naam zegt het al: spiegel en kast vormen één geheel. Ideaal voor de kleine badkamer, want je slaat twee vliegen in één klap: je hebt een spiegel én een kast. Daarnaast kan je ook ruimte besparen door in de hoogte te werken en zo meer opbergruimte creëren. Om het eenvoudig uit te leggen: hang je kastjes boven elkaar in plaats van naast elkaar.

5.     Kies een moduleerbare badkamer

De Sanijura BUMP bijvoorbeeld is een badkamer die speciaal ontworpen is voor kleine ruimtes. De wastafels, kolomkasten en onderbouwmeubels van deze collectie kunnen eindeloos gecombineerd worden. Iedereen doet hier voordeel mee, want je kan de badkamer volledig naar jouw smaak inrichten. Iedereen vindt zijn gading in deze collectie voor kleine badkamers!

16/06/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zo’n kleurrijke wc-brillen zag je nog nooit
Volgende artikel
Bezoek deze prachtige sleutel-op-de-deur villa in Vrasene!