Interieur - Badkamer

Kleine badkamer? Kies voor verticale meubels

Het houdt ons allemaal bezig: woningen worden kleiner en we moeten op een beperkt aantal vierkante meters een aangenaam en modieus interieur creëren. Voor de meeste ruimtes lukt dit zonder problemen, maar de badkamer blijft een struikelblok. Het is sowieso de kleinste kamer van onze woning, en toch moeten we hier optimaal kunnen functioneren. Onze dag start én eindigt hier. Om je kleine badkamer praktisch en zonder plaatsverlies in te richten kies je het best voor verticale meubels. Ontdek hier waarom!

Kolomkasten dé oplossing voor kleine badkamers

Het grootste probleem in kleine badkamers is vaak de opbergcapaciteit. Je propt een bad, wastafel en toilet in de kleine ruimte en moet manoeuvreren om je tanden te poetsen. Je handdoeken en toiletgerief slingeren er rond. Gelukkig staan de ontwerpers vandaag stil bij die kleine oppervlakte. Om het probleem aan te pakken, ontwierpen ze moduleerbare badkamermeubels die bij de kleine ruimte passen. De recentste ontwikkeling zijn de hoge kolomkasten die heel wat opbergmogelijkheden bieden en weinig plaats innemen.

Voordelen van verticale meubels

Naast de kolomkasten bestaan er nog tal van verticale meubels die het leven in de kleine badkamer aangenamer maken. De grootste voordelen van deze meubels zijn:

  • de aanzienlijke opbergcapaciteit in de hoogte
  • de geringe diepte
  • het minimum aan plaats dat ze innemen
  • de moderne uitstraling

Unieke verticale meubels voor je kleine badkamer

Ben jij op zoek naar het geschikte verticale meubel voor jouw kleine badkamer? Dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen in een van de Facq-showrooms. Je vindt er bijvoorbeeld de nieuwe Studio-collectie van Delpha met een prachtige kolomkast die de opbergmogelijkheden in je badkamer verhoogt. Ook Fim’s Creation biedt met de C40-collectie een unieke kolomkast aan die zorgt voor een functioneel en opgeruimd design in de badkamer.

 

05/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Design op je nachtkastje: zelf een lamp maken
Volgende artikel
Deze schuur kreeg een nieuw leven … en wat voor een!