Interieur - Badkamer

Kleine badkamer? 5 tips om ze groter te doen lijken!

kleine badkamer pastel

Een kleine badkamer inrichten is niet vanzelfsprekend. Gelukkig ben je niet de eerste die voor deze uitdagende – maar daarom zeker niet minder leuke – klus staat. Laat je inspireren door deze handige tips van doorgewinterde interieurexperten om je kleine badkamer een grootse uitstraling te geven!

1.      Doe eens gek

kleine badkamer patroon

Je kleine badkamer schilderen om ze groter te laten lijken? Het kan! Er is maar één voorwaarde: schilder grote patronen op minstens één muur, zoals deze accentmuur met brede, horizontale strepen. Hou je je wandbekleding liever neutraal? Geen probleem! Extra grote tegels in een neutrale kleur hebben eveneens een verruimend effect.

kleine badkamer behang

Ben je een kleine toiletruimte aan het inrichten? Dan kun je die gerust behangen. Kies ook in dat geval voor grote patronen. Hoe gewaagder, hoe beter!

2.      Badkamerspiegel(tje) aan de wand

kleine badkamer spiegel

We hoeven je vast niet te vertellen dat een spiegel dé manier bij uitstek is om een ruimte optisch te vergroten, maar heb je er ook al eens aan gedacht om de spiegel boven je wastafel over de volledige breedte van de muur te laten doorlopen?

3.      Kleuren voor de kleine badkamer

kleine badkamer pastel

Donkere en felle kleuren komen niet tot hun recht in kleine badkamers, tenzij je ze beperkt tot een accentmuur en/of je badkameraccessoires. Hou de kleuren van je badkamer overwegend licht, zacht en neutraal:

  • Gebroken wit
  • Natuursteenkleuren
  • Zandkleur
  • Lichte okertinten
  • Pasteltinten

4.      Zwevende kasten

kleine badkamer zwevend

Het staat buiten kijf dat zwevende kasten in elk opzicht de beste keuze zijn voor een kleine badkamer. Een zwevend badkamermeubel doet de ruimte niet alleen groter lijken, maar maakt het je ook veel makkelijker om je badkamervloer te poetsen.

5.      Hoeklavabo

kleine badkamer hoeklavabo

Scherpe hoekjes en kantjes kun je in een kleine badkamer maar beter zo veel mogelijk vermijden. Een hoeklavabo is daar de geknipte oplossing voor! Het is ook de beste optie wanneer je je wastafel alleen maar dicht in de buurt van een (douche)deur kunt installeren…

 

11/04/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kleine tuin, groots ontwerp! 3 slimme ideeën
Volgende artikel
De voor- en nadelen van (grote) bomen planten rond je woning