houten badkamer, twee witte opstaande wastafels

Jouw droombadkamer? 4 tips voor het ideale badkamermeubel!

De blikvanger in je badkamer? Dat is natuurlijk het badkamermeubel! Naast er simpelweg stijlvol uitzien, moet dat uiteraard ook handig zijn. Voldoende opbergruimte, comfortabele afmetingen, het ideale materiaal… Zie jij door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen: dankzij deze vier tips heb jij in geen tijd het perfecte meubel gekozen.

Tip 1: Laat de personen die de badkamer gebruiken, de afmetingen bepalen

Eerst en vooral moet je badkamermeubel natuurlijk de juiste afmetingen hebben. Je wilt toch comfortabel aan je wastafel staan?! Gelukkig weten wij perfect hoe groot dat meubel precies moet zijn!

  • Reken per persoon minstens 75 centimeter breedte. Ga je voor een dubbele lavabo, is die het best minstens 140 centimeter breed. Zo poets je comfortabel met twee naast elkaar je tanden.
  • Graag nog wat plek om je tandpasta en zeepjes te leggen? Zorg dan voor een diepte van zeker 50 centimeter.
  • En de hoogte? Die hangt af van je wastafel. Is die ingebouwd, moet de afstand van de grond tot het laagste punt van je wastafel zo’n 90 centimeter zijn. Een opstaande wastafel moet lager staan: op zo’n 70 centimeter. Uiteraard is ook de grootte van de personen die de badkamer gebruiken hierbij van belang: hoe groter je bent, hoe hoger de wastafel mag staan.
Modern badkamermeubel, mix van materialen

Let op: vooraleer je aan de inrichting van je badkamer begint, moet je dus al weten hoeveel mensen – en vooral hoeveel mensen tegelijkertijd – van de badkamer gebruik zullen maken!

Tip 2: Zorg voor genoeg opbergruimte

Er zijn heel wat spullen die je kwijt moet in de badkamer: handdoeken, verzorgingsproducten, scheerapparaat, haardroger, wc-rollen… Zal één badkamermeubel volstaan, of heb je nog een extra kolom- en/of spiegelkast nodig?

  • De kolomkast zet je naast het badkamermeubel. Net je gezicht gewassen, maar een handdoek vergeten? Dan hoef je alleen maar je hand uit te steken!
  • De spiegelkast staat uiteraard boven het badkamermeubel. Maak de kast even breed als het meubel: zo maken twee mensen tegelijkertijd gemakkelijk gebruik van de spiegel. Daarbovenop doet die spiegel je badkamer ook nog eens groter lijken!
licht badkamermeubel, klein

Tip 3: Kies een badkamermeubel met slijtvast materiaal

En het materiaal? Ook dat is helemaal jouw beslissing! Als basis kies je het best voor duurzaam en slijtvast materiaal: het moet immers tegen water, krassen, vocht… kunnen! Niet moeilijk dat mdf, laminaat en melamine erg populair zijn. Dat wordt dan afgewerkt met (behandeld) massief hout, natuursteen, composiet of zelfs marmer.

Tip 4: Houd de kleuren neutraal

En de kleuren? Die zijn het best licht en helder. Niet alleen vergroten lichte kleuren de ruimte, ze blijven ook helemaal in de mode. Denk eraan dat een badkamer zeker 10 jaar moet meegaan! Felle kleuren en opvallende motieven vermijd je dus maar beter. Voor je het weet, ben je die alweer beu gezien.

moderne badkamer met open badkamermeubel (hout) tegen muur

Wil je toch hier en daar een fel accent? Gebruik dan liever een witte of crèmekleur als basis en vul aan met leuke, gekleurde accessoires. Koop bijvoorbeeld groene handdoeken, zorg voor gouden of zelfs zwarte kranen, of koop een leuk handdoekrekje. Ben je daarop uitgekeken, vervang je die gemakkelijk.

Tip: Toch wat extra hulp nodig? Schakel dan een professionele vakman in!

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.