Interieur - Badkamer

Je badkamer inrichten als leefruimte met een kastwand

Badkamer inrichten

Een kast die lijkt te zweven tegen de muur verleent je badkamer niet alleen een designlook, ze biedt je ook de vrijheid om de ruimte heel persoonlijk in te richten. Waarom geen boeken of tijdschriften in de kast zetten, als je graag leest in bad? Of enkele opvallende objecten uitstallen, omdat ze mooi passen bij de rest van het badkamerdesign? Je badkamer inrichten met een kastwand: zo pak je het aan!

De badkamer inrichten als leefruimte

badkamer inrichten

Tegenwoordig geldt voor elke ruimte in huis dat ze multifunctioneel moet zijn. Denk maar aan de keuken die veel meer geworden is dan een plek waar gekookt en gegeten wordt, of de woonkamer die soms uitloopt op het terras en daardoor de grens tussen binnen en buiten doet vervagen. Hetzelfde geldt voor de badkamer. Die fungeert meer dan ooit als dé ontspanningsplek in huis, en wordt ook in die zin ingericht: minder zakelijk, meer zen.

Multifunctionele kastwand

Wil je je badkamer inrichten op een persoonlijke manier, dan moet je op zoek gaan naar een badkamermeubel dat veelzijdig is en vrijheid biedt. Een kastwand met modulair systeem, bijvoorbeeld. Die kun je naar eigen goeddunken samenstellen, rekening houdend met de afmetingen van je badkamer én de eisen die je aan je badkamerkasten stelt. Mogen ze opvallen in de ruimte en dienstdoen als uitstalraam voor boeken of designobjecten? Of hou je ze liever sober, omdat je de aandacht op een andere blikvanger wilt vestigen (bijvoorbeeld een vrijstaand bad)?

De 4 basiselementen

  • Vuur staat voor de kracht van helder licht in de badkamer. Een natuurlijke lichtinval bezorgt je meteen een opgewekt gevoel.
  • Aarde staat voor aangename texturen. Een kastafwerking in warm hout straalt geborgenheid uit.
  • Lucht staat voor de invloed van kleuren en geuren op je gemoed. Belangrijk voor wie tot rust wil komen in de badkamer.
  • De rust van zacht kabbelend water diende als inspiratie voor het design van de CconceptWall.

Staat esthetiek voor jou voorop in de badkamer? Dan is een zwevende kastwand ideaal om een aantrekkelijke en rustgevende visuele lichtheid in je badkamer te brengen.

 

11/09/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je slaapkamer knus inrichten voor de herfst
Volgende artikel
Het kookeiland: leven, eten en genieten