Interieur - Badkamer

Een trotse Italiaanse badkamer

Italianen zijn een trots volk en dat uit zich ook in het design. Ze ontwerpen alles met flair en klasse, ook in de badkamer. Typerend voor de Italiaanse badkamer is de elegantie. Wil jij je badkamer op z’n Italiaans inrichten? Neem dan onze tips-and-tricks ter harte!

Kenmerkend voor de Italiaanse badkamer

Italiaans design is fijnzinnig, verzorgd en doordacht. Dat uit zich ook in de Italiaanse badkamer. Elk meubel, elke structuur en elk detail wordt met een fijnzinnige precisie ontworpen. Niets ontsnapt aan de aandacht van de designers. Het Italiaanse badkamer design heeft een onderscheidende uitstraling en een slimme vormgeving. Je badkamer krijgt als het ware sterallures en een sterk karakter.

Alle overbodige elementen verdwijnen tot er enkel een natuurlijke, tijdloze badkamer over blijft. Deze soberheid geeft de Italiaanse badkamer een harmonieuze sfeer. Er ontstaat een uitstraling van luxe en welbevinden. Wat wil je nog meer in je badkamer?

Een Italiaanse badkamer inrichten? Do’s & don’ts

Het Italiaans design wordt wereldwijd geprezen door interieurliefhebbers. Om geen blunders te begaan tijdens het inrichten van je Italiaanse badkamer, geven we je enkele handige tips.

  • Vergeet tierlantijntjes en overbodige accessoires. Het Italiaanse design herken je aan zijn sober- en helderheid, zonder overbodige details.
  • Het Italiaanse badkamerontwerp is onderscheidend, geometrisch en puristisch. Dus anders dan bij de Franse badkamerstijl, zijn franjes niet op zijn plaats.
  • Exclusieve vormen zijn volledig thuis in de Italiaanse badkamer. Let op: de vormen worden niet willekeurig gekozen, ze zijn fijnzinnig en doordacht.
  • In de Italiaanse badkamer kies je voor een strakke vormgeving met klasse!

DIECI: puur en veeleisend

Een prachtig voorbeeld van een Italiaanse badkamercollectie is de DIECI-collectie van Inda. De collectie legt de liefhebbers van het Italiaanse design in de watten. De badkamer is geknipt voor gebruikers met een verfijnde smaak die weten wat ze willen. Deze Italiaanse badkamer brengt een waar geluksgevoel met zich mee. Daarnaast ontbreekt ook een vleugje exclusiviteit niet.

27/06/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Vier doeltreffende tips om een groene vijver te voorkomen
Volgende artikel
Dossier betaalbaar design | Tips voor interieurliefhebbers