Interieur - Badkamer

Hoe een kleine badkamer van 3 m² inrichten?

Een badkamer installeren op 3 m², onmogelijk? Zeker niet. Als je rekening houdt met deze handige tips wordt een kleine badkamer inrichten – zelfs op enkele luttele vierkante meters – een fluitje van een cent. Lees mee hoe je de badkamer omtovert tot het ultieme gezellige en rustgevende plekje in huis!

Speciaal ontwerp

Innovatieve badkamerproducenten waren ons uiteraard al voor en ontwikkelden badkamerconcepten speciaal voor kleine ruimtes. Dat is dus al één manier om je kleine badkamer efficiënt in te richten. De collectie Studio van badkamerfabrikant Delpha heet natuurlijk niet voor niets zo. Ze verhoudt zich tot een grote badkamer zoals een studio tot een appartement: kleiner, maar minstens even gezellig en zowel efficiënt als ruimtebesparend.

Opbergruimte in een kleine badkamer

Eén van de pijlers van badkamerinrichting is opbergruimte – en zeker als het over kleine badkamers gaat. Let er dus op dat je zoveel mogelijk kastruimte voorziet, en dat je geen hoekje van de ruimte onbenut laat. Enkele slimme opbergoplossingen:

  • Toiletkast boven de wastafel
  • Smalle, minder diepe wastafel
  • Opbergbakjes aan de binnenkant van kastdeuren
  • Kledinghaakjes aan de binnenkant van de badkamerdeur
  • Hoge, smalle kolomkasten
  • Badkamermeubel met kasten onder wastafel

Kleine badkamer inrichten? Kies voor licht!

Je merkt het: erg moeilijk is het niet om op een efficiënte manier opbergruimte te creëren in de badkamer. Maar ook de inrichting vergt wat extra aandacht – tenminste, als je een ruimtelijk gevoel wil opwekken in je kleine badkamer. Hoe je dat doet? Door volop te kiezen voor licht. Dat kan op allerlei manieren, maar kleuren en spiegels zijn daarin doorgaans allesbepalend.

Lichte kleuren weerkaatsen het daglicht en hebben een vergrotend effect. Bovendien werken ze rustgevend, en dat is in een kleine badkamer een aangename bijkomstigheid. Ook spiegels doen je kleine badkamer groter lijken. Plaats een spiegel tegen een hoge kast om elke ochtend je outfit te checken, of kies voor dubbelzijdige spiegeldeuren in de toiletkast boven de wastafel om er een uitklapbare make-upspiegel van te maken.

14/07/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Oh snap! Zelf meubels maken wordt kinderspel met SNAP
Volgende artikel
Parlofoon of videofoon? De prijzen, mogelijkheden en voordelen op een rij