Interieur - Badkamer

Helemaal mee met de badkamertrends 2015

Interieurdecoratie houdt niet op in je keuken of woonkamer. Ook je badkamer verdient een eigentijdse en harmonieuze inrichting. Per slot van rekening breng je er elke ochtend en avond behoorlijk wat tijd door en moet je badkamer naast functioneel ook rustgevend ingericht zijn. Benieuwd hoe je je badkamer dit seizoen verrassend en helemaal hip maakt? Deze badkamertrends breken helemaal door in 2015.

Vrijstaand bad

Een bad nemen kan heerlijk zijn. Vooral in het najaar en winter, wanneer het buiten fris is en je de gezellige warmte van binnenshuis opzoekt. In sommige badkamers fungeert de badkuip dan ook als een echt pronkstuk, en staat ze zelfs helemaal op zichzelf – al dan niet in het midden van de ruimte. Ga dus voor een vrijstaand bad als je je badkamer een make-over geeft. Zeker als je het type bent dat niet zonder een wekelijks warm bad kan …

 

Tip: kies een vrijstaand bad afgestemd op de rest van je badkamerinterieur. Klassiek, cottage, zen of modern.

Variëren met tegels

Met de juiste badkamertegels breng je de finishing touch aan in je badkamer. Kies voor tegels in een of meerdere kleuren – turquoise is dé trendkleur in 2015 – of ga voor een opvallende vorm: met metrotegels of honingraattegels ben je dit jaar helemaal mee met de trends.

badkamertrends 2015

Natuurlijke en pure badkamertrends 2015

Deze trend past in onze hang naar eenvoud, zingeving en rust in het hoofd. ’s Avonds thuiskomen, alle apparaten uitschakelen en eventjes offline gaan: dat wordt pas een écht me-timemomentje wanneer je je daarbij terugtrekt in een badkamer die natuurlijke rust uitstraalt. Kies in dat geval voor natuurlijke, warme materialen (hout, natuursteen, bamboe) en een minimalistische inrichting. Laat je inspireren door Feng Shui, en het komt helemaal goed met jouw zengehalte.

badkamertrends 2015

Witte kranen

Vergeet chroom, in 2015 kleuren de kranen in je badkamer wit. Combineer ze met een donkere achtergrond voor extra contrast, of met een strak badkamermeubel in licht hout dat de witte kleur van de kranen nog meer in de verf zet. Perfect voor een badkamer met Scandinavische ‘feel’.

07/08/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
ABR-verzekering of Globale polis: wat is het verschil voor de bouwheer?
Volgende artikel
Een softclose-toiletbril en andere vernieuwende toiletaccessoires