Interieur - Badkamer

Hangkasten in de badkamer: elegant en praktisch

“Hangende of staande badkamermeubels, wat is het beste?” Het is een vraag die we vaak krijgen en waar we jammer genoeg géén eenduidig antwoord op kunnen formuleren – veel heeft immers te maken met je persoonlijke smaak. Wij zijn alvast fan van hangende badkamerkastjes omdat ze zo gebruiksvriendelijk zijn. Wil je nog meer redenen om hangkasten in de badkamer te kiezen, lees dan zeker door!

Plaats te over met hangkasten

Hét grote voordeel van hangkasten in de badkamer is dat ze je badkamervloer vrij houden. Dat wil zeggen dat je probleemloos onder de kasten kunt poetsen. Bovendien is die extra ruimte op de grond ook handig. Je kunt er, bijvoorbeeld, je wasmand kwijt of een klein elektrisch vuurtje.

Alles op ooghoogte in de hangkast

Wie last heeft van de rug en zich bijgevolg niet graag bukt of door de knieën gaat, heeft ook baat bij leuke hangkastjes. Die hang je uiteraard op de hoogte die jij kiest- niet te hoog, niet te laag. Alles is dus perfect bereikbaarbaar zonder dat je halsbrekende krachttoeren moet uithalen. Je rug zal je dankbaar zijn!

Hangkasten in de badkamer zien er fantastisch uit!

En dan hebben we het nog niet gehad over de elegantie van hangende badkamermeubels. Want geef toe: het ziet er toch wel héél goed uit allemaal! Hangende badkamermeubels scheppen ruimte. We raden ze dan ook erg aan voor mensen die een beperkte oppervlakte ter beschikking hebben.

Wat met holle wanden?

Als je badkamerwand uit gipsplaat of Gyproc bestaat, neem je best wel wat maatregelen alvorens zware meubels op te hangen. Een gipsplaat heeft immers niet zo’n grote draagkracht. Gelukkig zijn er in de handel speciale holle wandpluggen beschikbaar waardoor je zonder problemen ook zwaardere stukken aan je gipswand kunt bevestigen.

 

14/03/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een kunstwerk maken met jouw sterrenbeeld
Volgende artikel
Heb jij het mooiste huis van België? Neem dan deel & win!