Interieur - Badkamer

Gouden tips voor betaalbare luxe in de badkamer

Wil je een luxueuze, maar betaalbare badkamer? Dat is mogelijk! Onze tips helpen je op weg om een luxe-badkamer te creëren tegen een schappelijke prijs.

Kies voor een luxueuze douche

Een luxueuze badkamer wil niet per se zeggen dat je badkamer een duur wellness-oord moet worden. Een badkamer met ruimtegevoel waar je je volledig kunt ontspannen, dat is pure luxe! Laat je badkamer daarom groter lijken dan ze is. Kies bijvoorbeeld voor een inloopdouche met een glazen wand. Laat daarbij de wandtegels en vloertegels mooi in elkaar overlopen. Zo creëer je een prachtig geheel en krijg je meteen een luxe-uitstraling. Kies daarbij nog eens voor een regendouche om helemaal tot rust te komen. Wil je net dat tikkeltje meer? Neem dan een douche met ingebouwde verlichting en kies om de paar minuten een ander kleurtje.

Volop genieten in je bad

Heb je een grote ruimte ter beschikking? Dat speelt natuurlijk in je voordeel. Een grote badkamer biedt namelijk meer mogelijkheden. Plaats je bijvoorbeeld een bad in het midden van je badkamer? Dan creëer je onmiddellijk al een ruimtelijk gevoel. Kies daarbij voor kwalitatieve materialen. Een staalplaten, acryl of quaryl bad heb je tegen een scherpe prijs en ziet er toch luxueus uit. Wil je wat meer luxe? Kies dan voor een vrijstaand rond bad, dat je lichaam optimaal ondersteunt. Wil je toch wat meer geld op tafel leggen? Creëer dan je eigen wellnessruimte en kies voor een stoomdouche of massagebad. De massagejets zorgen ervoor dat je je volledig ontspant en volop geniet. Zalig!

Denk aan de accessoires

Ook de keuze van je vloer kan de graad van luxe bepalen. In een badkamer zijn slechts bepaalde houtsoorten, zoals teak, geschikt voor de vloer. Een houten vloer straalt klasse uit. Maar ook vloertegels zijn een perfecte keuze, omdat ze zo vochtbestendig zijn. Kies je voor grote tegels? Dan creëer je opnieuw een ruimtelijk gevoel. Ook mozaïektegels zorgen voor een aangename sfeer.

Kies daarnaast voor een wastafel met spiegel die bij het geheel past. Ga hierbij op zoek naar een badkamermeubel met voldoende opbergruimte en design kranen tegen democratische prijzen.

01/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Happy summer feelings in je interieur met de botanische trend!
Volgende artikel
Haal de interieurtrends in huis! 3 low-budget DIY-tips