Interieur - Badkamer

Een vrijstaand bad: stijlvol genieten in je eigen privé wellness

Een ingebouwd bad is charmant en functioneel, maar wie échte klasse in de badkamer wil, gaat resoluut voor een vrijstaand bad. Je wassen in zo’n stijlvolle kuip, daarmee laat je het genot van het wellnesscenter binnen in je eigen badkamer. En geef toe: wie wil dát nu niet?!

Een vrijstaand bad is eyecatcher in élke badkamer. Of het nu gaat om een klassieke of moderne uitvoering, zo’n indrukwekkende badkuip op poten of direct op de grond, doet ieders mond openvallen. Je badkamer wordt in één klap gepromoveerd tot privé wellnesscenter.

Een vrijstaand bad naar ieders smaak

Badkuipen zijn er in allerlei vormen en kleuren: van langwerpige witte, tot donkerkleurige ronde en alles wat daartussen zit. Het is een kwestie van smaak en over smaken en kleuren valt nu eenmaal niet te twisten. Toch dit: heb je een klassieke of landelijke badkamer, dan is een klassiek bad op klauwpootjes écht iets voor jou. Een modern en strak bad oogt dan weer beter in een designomgeving. Vind je ook niet?

Een groot vrijstaand bad in een grote badkamer

Wil jij de klasse van een vrijstaand bad in huis halen? Je hebt gelijk! Bedenk wel dit: je badkamer moet groot genoeg zijn. Je krijg immers het stijlvolste resultaat als je bad te midden van de ruimte komt te staan. Uiteraard moet je dan wel voldoende manoeuvreerruimte overhouden om je wastafel en dergelijke vlot te bereiken. Meet dus nauwgezet de beschikbare ruimte op.

Is jouw badkamer niet van de grootste? Dan nog kun je een vrijstaand bad plaatsen. Er zijn immers ook kleinere modellen beschikbaar, die net zo schitterend staan als de grote varianten.

De prijs van een vrijstaand bad

En wat mag dat allemaal kosten? Omdat er zo veel verschillende modellen en uitvoeringen bestaan, is het moeilijk om een richtprijs te geven. Je maakt het zelf zo duur of goedkoop als je zelf wilt. Hou er wel rekening mee dat ook je waterleidingen en afvoer naar de plaats van je bad moeten doorlopen. Mogelijk heb je dus ook wat breekwerk en extra kosten.

Ben je op zoek naar jouw ideale bad? Neem dan een kijkje bij de (vrijstaande) baden van Facq.
07/02/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf een mobiele keukenkast maken in 7 stappen
Volgende artikel
Kokend water uit de keukenkraan? Dat kan met de kokend-water-kraan