Interieur - Badkamer

Een strakke badkamer? Ga voor de kubus!

Je badkamer neemt tegenwoordig een centrale positie in in je huis. De badkamer wordt meer dan ooit gebruikt voor sfeer en ontspanning. Daarom moet je goed nadenken over hoe je je badkamer gaat inrichten. Hou je meer van de landelijke look of ga je liever voor een strakke inrichting? Wij geven enkele tips voor een strakke badkamerinrichting!

De inloopdouche is een must

Een inloopdouche hoort thuis in een strakke badkamerinrichting. De inloopdouche zorgt ervoor dat de douchevloer niet onderbroken wordt, waardoor je meteen een ruimer gevoel krijgt. Inloopdouches zijn daarom erg handig voor mensen die een kleine badkamer hebben. Een inloopdouche heeft een strakke en stijlvolle look door het gebruik van glas.

Opteer voor een vrijstaand bad

Vrijstaande baden zijn er in alle vormen, maten en kleuren, en bieden de mogelijkheid om uitgebreid te relaxen. Een vrijstaand bad is dé blikvanger in je strakke badkamer. Maar zo’n vrijstaand bad past natuurlijk ook bij andere badkamerinrichtingen gezien de grote diversiteit van vrijstaande baden. Voor een strakke badkamerlook werk je het bad af met een moderne kraan. Wil je liever een landelijke badkamer? Kies dan voor een vrijstaand bad op pootjes en integreer een koperen retrokraan.

Strakke badkamermeubels: Kub

Strakke badkamer - 03-KUB Miroir

In een strakke badkamer horen natuurlijk ook dito badkamermeubels. Een mooi voorbeeld is Kub van Delpha, een afgelijnd badkamermeubel in de vorm van een kubus. Dit meubel neemt heel weinig plaats in en is eenvoudig te integreren in je badkamer. Het meubel bevat twee laden waarin bamboemandjes werden geïntegreerd. Je geniet dus van een grote bergruimte voor een maximaal comfort. Kub is bovendien uitgerust met een decoratieve spiegel met ledverlichting. Het meubel is beschikbaar in drie neutrale kleuren: glanzend wit, greige en grafiet metaal.

Giet- of betonvloer in je badkamer

Keramische tegels worden nog altijd het meest gebruikt voor de vloer- en wandbedekking in badkamers. Een modern alternatief is een betonvloer. Daarnaast zorgt een zwarte gietvloer ook voor een uniek en hedendaags effect. Je combineert zo’n gietvloer het best met witte meubels en een wit bad. Hou je toch meer van tegels in de badkamer? Kies dan voor grote keramische tegels en zorg ervoor dat de kleur ervan overeenkomt met de andere kleuren in je badkamer.

 

16/01/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Energie besparen met een draadloze thermostaat
Volgende artikel
Linoleum vloert de concurrentie: 4 uppercuts