Interieur - Badkamer

Een praktische & gezellige badkamer verlichting

We beginnen onze dag in de badkamer en we sluiten onze dag af in de badkamer. ’s Ochtends zijn we liefst zo efficiënt mogelijk, ’s avonds baden we liever in een ontspannende sfeer. Een functionele én sfeervolle badkamer verlichting is dus onontbeerlijk.

Basisverlichting voor de badkamer

De basisverlichting in de badkamer is meestal aangesloten op de hoofdschakelaar en heeft als doel de badkamer aangenaam verlichten. Populaire keuzes zijn inbouwspots of een centrale plafondlamp.

Functionele badkamer verlichting

Functionele verlichting aan de wastafel creëert voldoende zichtbaarheid voor nauwkeurige dagelijkse taken, zoals wenkbrauwen epileren, je opmaken, scheren of noem maar op. Vaak plaatsen mensen spots recht boven de spiegel. Dit is echter af te raden als je schaduwinval op het gezicht wil vermijden. Taakverlichting kan je daarom best langs weerszijden van de spiegel op ooghoogte plaatsen.

Sfeerverlichting in de badkamer

Daarnaast is ook sfeerlicht in de badkamer belangrijk, want het misschien wel dé ruimte bij uitstek waar we tot rust komen. We merken ook op dat de badkamer steeds vaker de functies van een wellnesscentrum belichaamt.

Als je languit in bad ligt, zijn spots die recht in jouw gezicht schijnen minder aangenaam. Met spots die je kan dimmen kan je echter altijd de gewenste sfeer creëren en van basisverlichting naar sfeerverlichting omschakelen. Wandverlichting is ook een goed alternatief. Een derde mogelijkheid is ledverlichting. Ledlampen kan je namelijk perfect aanbrengen in lichtschachten in het plafond of achter de spiegel. Zo krijgt je badkamer gegarandeerd een stijlvolle en strakke uitstraling!

Tip: voor je begint met de badkamer inrichting raden we je aan om een lichtplan op te maken. Heb je toch nog twijfels? Neem dan contact op met een lichtadviseur, interieurarchitect of badkamerspecialist.

 

29/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een keuken kopen? Lees de tips van de expert!
Volgende artikel
Enquête: kostprijs nieuwbouw in België en Europa