Interieur - Badkamer

Een ondiepe wastafel: wat zijn de voordelen?

ondiepe wastafel

Een ondiepe, vlakke wastafel is helemaal hip en trendy. Misschien droom je er ook van, zo’n platte lavabo voor in je badkamer. Maar is al dat design ook handig in gebruik? Want je badkamer mag nog zo schitteren, uiteindelijk geeft het gebruiksgemak toch de doorslag.

Een hippe lavabo als eyecatcher

Wastafels heb je letterlijk in alle mogelijke vormen en materialen. Kies je voor het klassieke witte porselein, of voor het onderhoudsvriendelijke acryl? Liever luxueuze marmer of budgetvriendelijkere  kunststof? Er bestaan zelfs glazen wastafels; je kunt echt alle kanten op. Wat de vorm betreft kun je kiezen tussen een hoge of een lage rand, rond, ovaal of hoekig.

Vandaag wast men zich niet meer van top tot teen aan de wastafel. De meeste mensen gebruiken de lavabo in de badkamer enkel nog om de handen te wassen of tanden te poetsen. In dit geval – als er dus weinig tot geen vuil water in de wastafel komt – kan een ondiep, hoekig model de perfecte match zijn. Dan kan het geen kwaad dat er een bodempje water in de wasbak blijft staan.

De keuze voor je lavabo ligt volledig in je eigen handen. Droom je van een luxewastafel, breed en vlak, zoals op hotel? Dat hoeft niet zo duur te zijn. Bovendien is het verrassend praktisch!

Voordelen van een ondiepe wastafel

  • Opbergruimte

Onder zo’n platte wastafel heb je natuurlijk een pak meer opbergruimte dan onder een diepe variant. Meestal wordt eronder namelijk het wastafelmeubel geplaatst waarin de handdoeken en andere badkamerspulletjes een plek krijgen.

  • Ideaal voor smalle badkamers

Wil je in een smalle ruimte toch een wastafel voor twee personen installeren? Dan kun je kiezen voor een ondiepe wastafel die vlak en breed is. Je kunt er zelfs meerdere kranen op monteren.

  • Luxe uitstraling

Sowieso voegt een ondiepe wastafel een stijlvolle, trendy touch toe aan je badkamer. Je zult beter dan ooit kunnen ontspannen en genieten in je wellnessruimte.

16/07/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
5 tips om je thuiskantoor in te richten
Volgende artikel
Een vintage-interieur is pas áf met een retro vloer