Interieur - Badkamer

Een klassieke badkamer of een moderne badkamer?

Keuze aan overvloed heb je wanneer het gaat over badkamerstijlen! In welk type woning je ook woont, je vindt zeker en vast een perfecte badkamer die ook nog eens bij jouw persoonlijkheid past. Het is echter niet altijd gemakkelijk om te kiezen tussen het ruime aanbod. Prefereer je eerder een klassieke of een moderne badkamer? Wij geven je alvast enkele tips om de keuze makkelijker te maken.

De klassieke badkamer

Hou je van een klassiek interieur met een vleugje romantiek en warme tinten? Dit kan je doortrekken in de badkamer dankzij de innovaties van badkamerspecialisten die klassieke elementen verzoenen met moderne watertechnieken, veiligheidsvoorwaarden en materialen.

In een klassieke badkamer mogen de volgende elementen niet ontbreken:

  • Liever bogen dan rechte lijnen. Rondingen en bogen zijn typerend in een klassiek design. Het hoeft helemaal niet zo strak te zijn! Kies dus voor een gestroomlijnd bad, een vrijstaande, speelse wastafel en een toilet met boogjes!
  • Houtwerk. Steeds vaker kiezen mensen voor een parketvloer in de badkamer. Dit vergt misschien iets meer onderhoud dan tegels, maar aan de warme gloed kan geen enkele andere vloerbekleding tippen. Houten badkamermeubels in combinatie met een houten vloer oogt mooi en stijlvol.
  • Krullend kraanwerk. De kranen mogen krulletjes krijgen in de klassieke badkamer! Vooral de kranen met kruisgreep zijn hier ideaal.
  • Speelse en warme accessoires. Het stopt echter niet bij de keuze van de badkamermeubelen en de badkamervloer. Ook badkameraccessoires spelen een grote rol bij de look and feel van het geheel. Accentueer het warme gevoel in de kamer met zachte handdoeken, rieten manden en speelse spiegels. In de Bath Shop kan je alvast op zoek gaan naar meer inspiratie!

De moderne badkamer

Strakke, rechte lijnen en pure vormen, dat zijn slechts enkele kenmerken van een modern interieur. Hier en daar mag een vleugje kleur optreden, maar wit domineert het kleurenpalet in moderne woningen. Daarnaast is vooral het ruimtegevoel alom tegenwoordig!

Nog meer tips voor moderne badkamers:

  • Rechte lijnen en pure vormen. In een moderne badkamer kan tegenwoordig alles met strakke lijnen. Een rechthoekig bad met vierkante wastafels en een douchewand die enkel bestaat uit glas zijn leuke eyecatchers.
  • Strakke opbergkasten. Wanorde in een moderne woning is uit den boze! Juist omdat alles wat strakker is, valt het ook meer op wanneer er zaken rondslingeren. Ook in de badkamer kies je beter voor handige opbergkasten, die de rust en harmonie niet verstoren.
  • Koude kleuren. In een pure badkamer word je het minst afgeleid door witte kleuren en grijze tinten. Je kan natuurlijk wel spelen met gekleurde tegels, een gekleurde wand of speelse accessoires. Zo voorkom je dat de badkamer kil aanvoelt.
  • Inloopdouche. De kers op de taart is ongetwijfeld de ‘walk-in douche’, die zonder teveel tierlantijntjes alle aandacht naar zich toe trekt! Subtiliteit troef!

Een huwelijk tussen klassiek en modern?

De twee stijlen mixen? Het kan! De elegantie van het klassieke met het comfort het moderne is tegenwoordig hip en trendy!

Meer inspiratie vind je in de Lambrechts Store, waar je meer dan 160 badkamers kan bekijken!

05/04/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wandradiatoren, van design tot wandverwarming
Volgende artikel
Kewlox kasten, niet te evenaren!