Interieur - Badkamer

Een kindvriendelijke badkamer inrichten: veilig en praktisch

kindvriendelijke badkamer inrichten - Studio Paris Huppe

We doen almaar meer moeite om onze huizen, maar ook onze straten en zelfs de volledige stad, kindvriendelijk te maken. Hoe een kindvriendelijke stad eruit ziet, is een vraag voor stedenbouwkundigen. Een kindvriendelijke badkamer is heel wat concreter. Hier lees je hoe je van je badkamer een praktische en veilige plaats maakt voor je kinderen.

Een laag bad of een inloopdouche

Onze huizen zijn gemaakt op maat van volwassenen. Herinner je je nog hoe je als kind op je tenen moest gaan staan om te zien wat er zich op tafel bevond? Ook in de badkamer zijn er obstakels voor kinderen. Een hoog bad, bijvoorbeeld. Het is niet alleen makkelijker voor je kind om in een verzonken badkuip te kruipen, het is ook handiger wanneer jij je jonge spruit over de rand tilt. Voorzie zeker een antisliplaag in bad en een goeie badmat!

Een inloopdouche is eveneens een goede keuze in je kindvriendelijke badkamer. Zonder randje, geen risico op gekneusde tenen of pijnlijke valpartijen. Bovendien zul je als ouder veel plezier beleven aan een ruime inloopdouche, zodat jij en je kind jullie samen kunnen douchen.

Kindvriendelijke badkamer: veilige kranen

Heb je al gedacht aan je kranen? Hier kunnen zich twee problemen voordoen:

  • Je kind regelt de temperatuur zelf en verbrandt zich misschien aan het hete water.
  • Het kraantje openzetten gaat wel, maar je jonge spruit denkt er wellicht niet altijd aan om het water opnieuw dicht te draaien …

Voor beide problemen bestaan er gelukkig relatief eenvoudige oplossingen waardoor jij en je kinderen jullie veilig en zorgeloos kunnen wassen in de badkamer. Om het verbrandingsgevaar volledig te voorkomen, kies je het best voor thermostatische kranen. Blokkeer de temperatuur op 38°C, zodat je lieverd zich onmogelijk kan verbranden.

Zelfsluitende en elektronische kranen helpen je dan weer om je waterverbruik in te perken met spelende en speelse kinderen. Hoe werkt dat? Als je kroost met de kraan speelt, blijft het water niet langer eindeloos lopen. Zelfsluitende kranen sluiten automatisch af na 15 seconden. Elektronische kranen doen het nog beter: ze treden in werken door bewegingsdetectie met infraroodstralen. De looptijd en het debiet zijn op voorhand ingesteld. Elektronische kranen – en er bestaan tientallen modellen – zijn hygiënisch, goed voor het verbruik én helemaal kindvriendelijk.kindvriendelijke badkamer - Optima Oras

Viega Eco Plus

Denk je ten slotte ook aan het toilet? Voor kleine kinderen is het toilet vaak te hoog, maar voor jou is een te laag toilet evenmin praktisch. De oplossing? Het wc-element Viega Eco Plus kun je zelf in de hoogte aanpassen. Net zoals je een bureaustoel verlaagt of verhoogt, laat dit toilet zich met behulp van een gasveer aanpassen. Je kunt het element trouwens perfect combineren met alle gangbare wc’s.

kindvriendelijke badkamer - Viega Eco plus

15/10/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Quel sol choisir pour votre nouvelle construction ?
Volgende artikel
Wat is een wc-vergruizer? En wat zijn de voordelen ervan?