Interieur - Badkamer

Een elektronische kraan is een must in de hedendaagse badkamer

In openbare plaatsen kan je er niet meer aan ontkomen: de kraan begint automatisch te lopen wanneer je er je handen onder houdt. Nu is dit technologisch hoogstandje, genaamd de elektronische kraan, ook beschikbaar voor thuis in jouw badkamer!

Elektronische kraan voor particulieren

De eerste keer dat je in een openbare plaats een kraan tegenkwam zonder knop was je waarschijnlijk in de war. Ondertussen vind je het zonder meer normaal om simpelweg je handen onder de kraan te houden om het water te laten stromen. Knap gemaakt! De technologie staat niet stil en momenteel is het ook mogelijk om zo’n elektronische kraan in jouw badkamer te plaatsen.

Voordelen van een elektronische kraan

Dit technologisch hoogstandje is niet enkel uniek, het brengt ook heel wat voordelen met zich mee. In de eerste plaats kan je dankzij een elektronische kraan tot 80% water besparen tijdens het handen wassen. Daarnaast is de elektronische kraan superhygiënisch, want je moet de draaiknop of hendel niet meer aanraken met je vuile handen om de kraan aan te zetten. Daarna moet je ook de kraan niet opnieuw aanraken om hem weer uit te zetten. Dat maakt de kraan dus niet enkel hygiënisch, maar ook super gebruiksvriendelijk.

De elektronische kraan in jouw badkamer

Heb jij interesse in een elektronische kraan en wil je graag weten wat er op de markt is? Dan geven we je graag enkele voorbeelden van elektronische kranen.

  • Latrava van Hansa is een stabiele elektronische kraan met een laag verbruik. De bediening van deze kraan gebeurt in de vorm van een geïntegreerd paneel dat met behulp van lichtdiodes het water laat stromen.
  • Canyon van Hansa heeft in de uitloop van de kraan is een open “watergeul”. Afhankeleijk van de gekozen watertemperatuur, stroomt door het water gekleurd licht. Zo creëert men een fascinerend water- en lichtshowspel in de badkamer.
  • De kranen Tempomix 3 en Temposoft 2 van Delabie helpen je om water te besparen in de badkamer. Na 15 seconden sluit namelijk de kraan automatisch. 
  • Electra, Optima en Cubista van Oras zijn elektronische kranen die werken via detectie van infraroodstralen. Je kan deze kranen voorzien van batterijen of ze op het lichtnet aansluiten. 

 

14/04/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je terras inrichten met de warmste outdoortrends voor deze zomer
Volgende artikel
Regendouche met chromotherapie: de perfecte combinatie