Interieur - Badkamer

Een douchebak op maat van jouw badkamer

De inloopdouche is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig in de Vlaamse badkamers. Wil dat dan zeggen dat de klassieke douchebak heeft afgedaan? Geenszins! Wij houden er zelfs graag een warm pleidooi voor.

Een warme douche op een kille winterdag maakt een ander mens van je. Een koude douche geeft je dan weer een welkome opkikker als het buiten 30 graden of meer is. Een douche kan je dag maken. Denk dus goed na over het model als je aan een nieuw exemplaar toe bent.

Een douchebak kiezen: flexibiliteit troef

Douches bestaan tegenwoordig in alle maten en vormen, douchebakken dus ook. Wie kiest voor een klassieke douche mét bak heeft dus keuze te over. Die flexibiliteit is meteen de grote kracht van de douchebak. Bovendien hoef je voor de installatie van een bak ook niet gans je badkamer open te breken, iets dat van de inloopdouche niet gezegd kan worden.

Eerst en vooral moet je je buigen over de vorm van je douchebak. Zoals gezegd is er keuze te over: rond, ovaal, vierkant, rechthoekig, … Wat past er best in jouw badkamer? Hou ook rekening met de kleur. Veruit het populairst is nog steeds de witte douchebak, maar weet dat andere kleuren ook mogelijk zijn.

Diep of ondiep: een douchebak die aan jouw wensen voldoet

Ga je voor een diepe douchebak, dan kun je je douche meteen ook gebruiken als voetbak. Het ondiepe model oogt dan weer strakker en is interessanter voor wie slecht te been is. Je hoeft immers dan immers niet zo’n hoog opstapje te nemen telkens je in of uit de douche stapt. Weet ook dat je een douchebak perfect kan laten inbouwen. Zo is hij nog mooier geïntegreerd in jouw badkamer!

En wat te denken van de bad-douchecombinatie? Zeker in kleine badkamers is het een mooi én functioneel alternatief voor de losstaande douche.

10/02/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
“Designobjecten om zelf te maken” – Tijdelijk 10% korting!
Volgende artikel
4 DIY-klussen die je al maanden uitstelt: begin er vandaag nog aan!