Interieur - Badkamer

Een donkere badkamer: stijlvol of een afrader?

donkere badkamer

Een wit bad, een witte wastafel, een witte douchevloer: badkamers associëren we zowat altijd met wit. Maar dat hoeft niet per se het geval te zijn. Kleurrijke accenten doorbreken het monotone wit en zorgen voor een mooi contrast. Sommige mensen gaan zelfs een stap verder en verkiezen een donkere badkamer waarin zwart de boventoon voert. Een elegante oplossing of toch maar beter niet doen? Wij zochten het uit!

Een volledig donkere badkamer

Zwart wordt steevast als stijlvol bestempeld en komt dan ook idonkere badkamern heel wat interieurs terug. Ook in de badkamer is het geen uitzondering meer. Zwarte vloer- en muurtegels – ook mozaïektegels behoren tot de mogelijkheden – en zwarte badkamermeubels worden vaak gecombineerd. Maar een volledig donkere badkamer is wat te veel van het goede, zeker als er geen raam is en het daglicht de ruimte niet kan opfleuren. Zo beleef je weinig plezier aan je douche of bad en is relaxatie ver te zoeken.

De kracht van kleurrijke accenten

Ben je fan van zwart in de badkamer? Dan is het een goed idee om het te combineren met kleurrijke accenten. Witte elementen – een wit bad in het midden van je badkamer is een echte blikvanger – zijn een aanrader in donkere badkamers. Het kan ook frivoler. Je kunt felle kleuren laten terugkomen in kastjes of hier en daar kleurrijke accenten aanbrengen. Hout is ook compatibel met zwart, ideaal voor wie houdt van een karakteristieke look.

Omgekeerd kan ook: laat wit de boventoon voeren en voorzie zwarte toetsen of een zwarte accentmuur (bijvoorbeeld in de douche).

Spelen met licht

De juiste verlichting is van cruciaal belang, zeker in donkere badkamers. Functionele verlichting aan de lavabo is een must, maar sfeerverlichting is minstens even belangrijk. Op die manier counter je de donkere uitstraling en creëer je een aangename en sfeervolle ruimte.

 

05/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een stadstuin inrichten
Volgende artikel
Waarom kunstgras leggen?