Interieur - Badkamer

Douchegoot: een must voor je inloopdouche

Inloopdouches, ze zijn hip, ze zijn gebruiksvriendelijk en ze zijn stijlvol! Inloopdouches bestaan tegenwoordig in heel wat verschillende uitvoeringen, kies je voor een douchebak of tegels met een douchegoot?

Doucheplezier voor iedereen

Inloopdouches zijn helemaal in! Ze zijn ruim en comfortabel, eigentijds en strak, maar ook veilig. De lage opstap maakt de inloopdouche gebruiksvriendelijk, vooral voor oudere mensen, personen met een fysieke beperking of kinderen. Omdat de afmetingen van een inloopdouche relatief groot zijn – zo’n meter breed en anderhalve meter lang – en er geen douchedeur is, creëert een inloopdouche ook een extra gevoel van ruimtelijkheid in de badkamer. Plaats je bovendien ook nog een regendouchekop, dan wordt jouw badkamer helemaal een wellness oord!

Douchebak kiezen

Je kan opteren voor inloopdouches met of zonder douchebak. Douchebakken zijn verkrijgbaar in een ruim gamma aan materialen – als acryl, quaryl, geëmailleerd plaatstaal, porselein of corian – en in verschillende maten. De douchebak heeft een groot voordeel: de kans op lekken is kleiner.

 

Wil je een authentieker inloopdouche-effect creëren? Dan kan je gewoon de badkamertegels in de douche laten doorlopen. Zo versmelt je douche helemaal met de badkamer! Het water loopt weg langs een douchegoot die is ingewerkt in de badkamervloer. Let wel: de badkamertegels moeten met zorg geplaatst worden en je moet de juiste voorzorgen nemen qua waterdichtheid, om lekken te vermijden.

 

Douchegoot kiezen

In een betegelde douchevloer hoort een afvoergoot uit inox. Ook hier heb je keuze tussen verschillende modellen. Je kan kiezen voor een klassiek vierkant rooster, maar er wordt steeds vaker geopteerd voor een lang design doucherooster. Zo’n rooster is beschikbaar in verschillende lengtes – tot een meter – en heeft een breedte van ongeveer tien centimeter. Tegenwoordig bestaan er zelfs ook waterdichte douchegoten met ingebouwde ledverlichting. Bij Lambrechts badkamers in Hasselt heb je een ruime keuze aan inloopdouches en douchegoten.

 

31/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
KNX Experience Home in Antwerpen
Volgende artikel
Een terras aanleggen, zo doe je dat!