Interieur - Badkamer

Do’s & don’ts in de cottage badkamer

Iedereen spendeert dagelijks heel wat tijd in de badkamer. Het is dan ook van groot belang dat je je er goed in je vel voelt. Richt je badkamer daarom in naar je eigen smaak. Wil je een gezellige badkamer creëren waar natuurlijke elementen primeren? Dan is de cottage stijl perfect voor jou! De huiselijke sfeer brengt je volledig tot rust. Een cottage badkamer inrichten doe je zo!

Een cottage badkamer ontwerpen

Een cottage badkamer? Dat is een badkamer in landelijke stijl, waar natuurlijke elementen perfect met elkaar gecombineerd worden. Grijp terug naar de natuur en zorg ervoor dat hout, steen, porselein en water samen voor een totaalervaring zorgen. Een ruim aanbod hout- en steensoorten biedt je de mogelijkheid om je landelijke badkamer in te richten naar je eigen smaak. Kerselaar, eik of het edele beukenhout: ze passen allemaal binnen deze stijl. Ook wit porselein vormt een eenheid met de rest van de inrichting.

Materiaalkeuze en kleur: een ideale match

Een cottage badkamer wordt gekenmerkt door haar eenvoudige vormgeving. De badkamermeubels lijken wel ambachtelijk gemaakt. Ook de lambrisering en een vrijstaand bad geven je badkamer een landelijke toets.

Daarnaast bepaalt de kleur de uitstraling van deze ruimte. De warmte houttinten gaan perfect samen met lichte kleuren zoals grijs, beige, aardetinten en zandtinten. Felle kleuren zijn in een landelijke badkamer minder op hun plaats. Wil je toch wat kleur? Zachte pasteltinten zijn ook een mogelijkheid. De combinatie van warme kleuren met stijlvolle, natuurlijke materialen straalt rust en gezelligheid uit.

Voeg details toe aan je cottage badkamer

In een landelijke badkamer moet je volledig tot rust komen. Richt die dan ook in zoals jij het zelf wil. Ontspan je volledig in een regendouche of massagebad? Een vleugje luxe is hier ook zeker welkom. Daarnaast maken de details je badkamer volledig af. Voeg bijvoorbeeld rieten elementen of enkele houten fotokaders toe.

Een voorbeeld: de ‘Essentiel’-collectie

Een badkamer moet niet alleen mooi zijn, ook de functionaliteit bepaalt hoe goed je je voelt in deze ruimte. En juist in die combinatie springt de collectie “Essentiel” van Fim’s Creation Made bij Sanijura eruit. Gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en eenvoud gaan hier hand in hand. Combineer de badkamermeubels in massief hout, beschikbaar in gladde of gezaagde afwerking, met een witte porseleinen wastafel. Een lichte kleur op de muur, enkele accessoires, en je cottage badkamer is af!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Minder water verbruiken = minder betalen! 17 besparingstips
Volgende artikel
Shedquarters – Je eigen private getaway in de tuin