Interieur - Badkamer

Deze handige badkameraccessoires komen altijd van pas

badkameraccesoires

Erger jij je ook blauw aan rommel in de badkamer? Rondslingerende shampooflessen, handdoeken op een hoopje gegooid, of een stapel kleren op de stoel: allemaal elementen die de rust verstoren in de meest ontspannende plek van het huis. De oplossing voor meer structuur en orde in je badkamer? Enkele goed uitgekozen accessoires, die bovendien aan jouw designeisen voldoen.

Je badkamerspullen uit het zicht

Het lijken onbenulligheden, maar het is verbazend in welke mate accessoires je dagelijkse handelingen in de badkamer vergemakkelijken. Hoe graag je ook al je badkamerspullen uit het zicht zou hebben, je raakt ze nu eenmaal niet allemaal kwijt in de lade onder de wastafel, of in de kolomkast naast de spiegel. Onvermijdelijk blijven er dingen rondslingeren. Wil je toch de orde bewaren? Stop de spullen die je dagelijks gebruikt dan in speciaal daarvoor bestemde dozen of bakjes, die allemaal hetzelfde formaat hebben en mooi bij elkaar passen. Zo ziet het geheel er al een stuk opgeruimder uit.

Onmisbare badkameraccessoires

Verder zijn er natuurlijk ook badkameraccessoires die onmisbaar zijn, of althans erg gemist worden wanneer je ze niet voorhanden hebt. Spiegels zijn daar een mooi voorbeeld van. Uiteraard zijn de meeste badkamermeubels voorzien van een grote spiegel of spiegelkasten, maar die biedt niet altijd voldoende detailzicht om make-up aan te brengen. Daarom zijn extra badkamerspiegels geen overbodige luxe. Kies voor vergrotend spiegelglas, zodat je je make-up feilloos kunt aanbrengen.

Tip: hetzelfde geldt voor verlichting in de badkamer. Algemene verlichting is sowieso voorzien, maar je hebt ook detail- en sfeerverlichting nodig om het écht praktisch en gezeliig te maken.

Handig om erbij te hebben

badkameraccessoiresVerder zijn er natuurlijk heel wat standaard badkameraccessoires die je dagelijkse badkamerbezoek een stuk makkelijker (en opgeruimder) maken:

  • (verwijderbare) mandjes voor zeep, douchegel of shampoo
  • (antislip-)badmat
  • krukje
  • handdoekrek
  • vuilbakje
  • wasmand

Kleed je je in de winter liever om in een lekker warme badkamer dan in de frisse slaapkamer? Zet dan een kledingrek in de badkamer, zodat je je kleren meteen aan een kapstok kunt ophangen.

 

03/09/2015

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Wat staat er op de tuinkalender in september?
Volgende artikel
Quel sol acheter ? L’outil Room Designer vous aide à faire votre choix