Interieur - Badkamer

Design badkamers met design badkuipen

De grote trends in de hedendaagse badkamer zijn meer wellness en meer design in de badkamer. iWonen zocht uit hoe je deze elementen op een betaalbare wijze realiseert.

Design badkamers

Beroemde ontwerpers als Philippe Starck, Matteo Thun, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud, Ronan & Erwan Bouroullec of Patricia Urquoila waagden zich aan volledige badkamercollecties. En om design badkamers voor iedereen toegankelijk te maken ontwikkelde badkamerspecialist Lambrechts ook geheel eigen design lijnen als betaalbare alternatieven die gerust naast de ontwerpen van Starck mogen staan…

Design ligbaden

Een design ligbad is de blikvanger van jouw badkamer. Maar wat is de sleutel tot het bekomen van een design badkamer? Minimalistische, pure vormen gaan terug naar de essentie: verfrissing, hygiëne, lichamelijkheid, rust. Drie manieren om deze waarden te integreren in de badkamer:

Zachte rondingen

In de laatste nieuwe design ligbaden zien we dat strakke, rechte lijnen opnieuw plaats maken voor zachte rondingen. Zo krijgen minimalistische ligbaden een delicate vrouwelijke toets die uitnodigt tot aanraking.

Vrijstaand ligbad

Heb je meer plaats, dan kan je voor een losstaand ligbad opteren. Momenteel is het dé trend om het bad vrijstaand in de ruimte te plaatsen naar analogie met Romeinse badhuizen. Andere functies worden vervolgens rond het ligbad gebouwd. En een vrijstaand ligbad hoeft niet noodzakelijk duur te zijn!

 

Corian

Het nieuwe materiaal voor de badkamer is Corian. Een van de grote voordelen van Corian is de mogelijkheid om volledig doorlopende spoelbakken te creëren waarin wastafels en spoelbakken volledig geïntegreerd zijn. De witte en pure schoonheid van Corian spreekt dan ook erg tot de verbeelding van designers, ontwerpers en architecten. We vinden heel wat verrassende design ligbaden in Corian. Ken je de stijlvolle corian ligbaden van Antonio Lupi al?

 

19/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Slecht weer in de vakantie? Tijd voor klustips!
Volgende artikel
DIY – Houten lambrisering plaatsen