Interieur - Badkamer

De perfecte indeling voor je nieuwe badkamer

We brengen dagelijks veel tijd door in de badkamer. Een functionele badkamer met een mooi design is dan ook noodzakelijk. Ben je van plan om je badkamer te renoveren of ga je een nieuwe badkamer plaatsen? Denk dan eerst en vooral goed na over de indeling van je badkamer. Deze is namelijk bepalend voor het comfort. Ontdek onze tips voor de perfecte indeling!

Denk goed na over de indeling

Een badkamer inrichten vergt vooraf heel wat denkwerk. Wil je een bad, een douche of beide? Vind je één lavabo genoeg of wil je er een dubbele? Heb je plaats voor kasten? Wil je een badkamermeubel? Hou bij het beantwoorden van deze vragen rekening met de beschikbare ruimte. Heb je bijvoorbeeld een kleine badkamer? Dan zal je de keuze moeten maken tussen een bad en een douche.

Maak een schaaltekening

Heb je een beeld van je nieuwe badkamer in je achterhoofd? Maak dan een schaaltekening van de ruimte.

Hou hierbij rekening met de aanwezige voorzieningen. Zijn de waterleiding en de elektriciteit al geplaatst? Duid die dan aan op je schaaltekening en pas de indeling van je badkamer hierop aan. Plaats ook de ramen en deuren op je tekening. Zorg ervoor dat je wastafel en spiegel dicht bij het raam staan, zodat je voldoende lichtinval hebt. Je douche of bad plaats je ook het best dicht bij een raam, zodat je badkamer altijd goed verlucht wordt. Maak een schets van je douche, bad, badkamermeubels en toilet, en probeer verschillende opstellingen. Op die manier kom je te weten welke indeling het best in je badkamer past.

Vergeet de details niet

Het is belangrijk dat je voldoende spullen kunt opbergen. Kies daarom voor een badkamermeubel met veel opbergruimte. Zo vermijd je een rommelige ruimte en bespaar je plaats. Kies voor smalle en hoge kasten wanneer je een kleine badkamer hebt of laat badkamerkasten op maat maken. Plaats ook een spiegel om je ‘s morgens klaar te maken en een ruimtelijk gevoel te creëren. Of kies voor een spiegelkast met extra opbergruimte. Denk ook goed na over de plaatsing van de verlichting. Kies een hoofdlamp die de hele badkamer verlicht. Daarnaast kun je ook kiezen voor een spiegelkast met verlichting of zelf enkele spots boven je spiegel plaatsen.

30/03/2015

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Il est temps d’accrocher votre hamac !
Volgende artikel
Een goddelijke herbestemming: van kerk tot woonhuis