Interieur - Badkamer

De nieuwste trends in badkamer design

De badkamer moet in eerste instantie functioneel zijn, maar badkamers zijn tegenwoordig ook moderne en stijlvolle leefruimtes die je naargelang jouw eigen smaak en wensen inricht. iWonen zet de laatste trends in badkamer design op een rijtje…

Het licht- en kleurenspel wordt belangrijk in de hedendaagse badkamer: men speelt met nuances en licht en plaatst spiegels die de ruimte vergroten. Vandaag zien we dat ook meer en meer mensen hun badkamer omvormen tot een oase van rust.

Badkamer design, sober maar elegant

Elegantie staat centraal in de badkamers van vandaag. Door sobere lijnen te mixen met meer afgeronde silhouetten in badkamermeubels en sanitair, geef je jouw badkamer een zachte look. Ook natuurlijke kleurtinten zijn in en brengen een elegante toets in de badkamer. Sommige sanitaire toestellen zijn zelfs rechtstreeks op natuurelementen geïnspireerd en maken van de badkamer een ruimte gewijd aan natuurlijke elegantie. Dit idee komt mooi tot uiting in de ‘Design Elegance’ douche van Hüppe.

De trend van het minimalisme

Minimalisme is troef in de hedendaagse badkamers! Alles wat de ruimte verzwaart wordt verbannen. Weg met franjes, toeters en bellen! Geef ons maar zuivere eenvoud! Een perfect voorbeeld van dit minimalistisch badkamer design is de Axor Starck wastafel die, dankzij haar tijdloze en slanke vormen, rust en eenvoud in de badkamer brengt.

Transparantie en contrast

Ook transparantie en contrast zien we steeds vaker opduiken. Een spel met doorzichtige vlakken creëert een moderne en chique badkamer. Inloopdouches zijn momenteel zeer populair, dankzij hun elegantie, uitgepuurde lijnen en glazen douchewanden. Want ook deze doorkijkvlakken maken deel uit van de hedendaagse badkamertrends! De onzichtbare doucheranden van het ‘Inoxconcept Sky Invisible’ van Aquaconcept is hiervan een perfect typevoorbeeld…

Badkamer, wellnessruimte

De badkamer wordt steeds meer een ontspanningsruimte die tegenwicht biedt aan de stress van ons dagelijks leven. De inrichting wordt afgestemd op ons algemeen welzijn. Denk maar aan de populaire regendouche, stoomdouche, zonnedouche, sauna, infraroodcabine, bubbelbad, jacuzzi, enz. Om tegemoet te komen aan ieders welzijn, ontwikkelen badkamerfabrikanten sanitaire installaties en verschillende mogelijkheden om zelfs de kleinste badkamer tot oase van rust en ontspanningsoord om te vormen. Wellness mag ook in jouw badkamer niet ontbreken!

 

21/09/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Betaalbare vastgoedprijzen: Geraardsbergen
Volgende artikel
Huis in Griekenland kopen?