Interieur - Badkamer

De nieuwe regendouche: de horizontale douche

Een regendouche, stoomdouche of zonnedouche, een sauna, infraroodcabine of bubbelbad: wellness in de badkamer is een onmiskenbare trend. De Duitse sanitairfabrikant Dornbracht gaat echter nog een stapje verder. Hij wil wellness heruitvinden, en die nieuwe wellness meet de vorm aan van een horizontale douche

Een horizontale regendouche?

Eigenlijk is de horizontale douche een combinatie van een bed, een bad en een douche. Het ontwerp oogt eenvoudig: twee platte marmeren panelen worden boven elkaar geplaatst. Op de onderste plaat kan je jezelf lekker neervlijen, terwijl zes deugddoende massagestralen vanuit de bovenste plaat jouw lichaam besproeien. De kracht en temperatuur van de waterstralen kan je makkelijk bijstellen via een centraal bedieningselement, net zoals de temperatuur van het ligvlak. Daarnaast kan je ook opteren voor enkele standaardprogramma’s met een balancerende, vitaliserende of ontspannende werking. Het water stroomt via een putje onderaan weer weg.

De weldaad van een horizontale douche

Het doel van de horizontale douche is een ongeëvenaard gevoel van ontspanning creëren, een gevoel dat je alleen liggend kan bereiken. Volgens Andreas Dornbracht, CEO van badkamerfabrikant Dornbracht, geeft deze luxedouche een nieuwe dimensie aan de douchebeleving: “de spanningen in je hoofd en je spieren verdwijnen, dagelijkse stress spoelt zo van je af, lichaam en ziel voelen als herboren.”

Deze nieuwe luxedouche is niet zo budgetvriendelijk en je kan best de ruimte in je badkamer goed bestuderen voor de aanschaf (prijs op aanvraag). Maar misschien is het grootste minpuntje wel dat het met zo’n overheerlijke wellnessdouche haast onmogelijk wordt om ‘s ochtends nog onder de douche uit te komen!

 

29/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
De voordelen van nieuwbouw kopen
Volgende artikel
Rookmelders verplicht in alle Vlaamse woningen