Interieur - Badkamer

De mogelijkheden van een inbouw doucheset

Een doucheset is een combinatie van een stang, een doucheslang en een douchekop. Als je toe bent aan een nieuwe doucheset, zijn er heel wat mogelijkheden. Je kiest er best een met een stevige glijstang en een mooie douchekop. Tegenwoordig verbruiken bijna alle douchekoppen weinig water. Als je een nieuwe doucheset in huis haalt, is dat ook een uitgelezen mogelijkheid om het waterverbruik in je badkamer te doen dalen.

Doucheset: stang, doucheslang en douchekop

Douchesets bestaan uit een stang, een doucheslang en een douchekop. De stang wordt aan de badkamerwand bevestigd en het geheel wordt op de kraan aangesloten. Een doucheset wordt mooi in de muur ingebouwd. Als je toch bezig bent met het vervangen van het sanitair is het altijd een goed idee om voor een thermostatische kraan te kiezen. Zo heeft het water te allen tijde de juiste temperatuur en met een thermostatische kraan bespaar je ook op je waterverbruik.

Douchesets in chroom

Niet iedereen is even groot. Wanneer je een glijstangset installeert, kan je de douche op iedere gewenste hoogte instellen. Je kan ook kiezen voor een vaste douchekop. De douchekop is dan aan de douchewand bevestigd en niet verstelbaar in hoogte. De meeste douchesets zijn tegenwoordig in chroom verkrijgbaar en zien er erg fraai uit. Ze passen perfect bij het overige kraanwerk en geven je badkamer een design uitstraling. Er zijn er ook die de afloop in de douchewand integreren.

Douchekoppen: keuze te over

Douchekoppen zijn er in alle soorten en maten. Een ideale douchekop kiezen is niet altijd gemakkelijk. Zorg ervoor dat je voldoende informatie inwint en ook rekening houdt met je budget. Dankzij de hedendaagse technologie verkrijg je verschillende effecten: een stortdouche, een extra grote douchekop met straalkeuzes, een regendouche,… Speciale vermelding verdient de Raindance, een extra grote regendouche. De meeste douchekoppen zijn tegenwoordig waterbesparend waardoor je de investering op termijn terugverdient.

12/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
PRIMEUR – Fab.com lanceert iPhone & iPad app!
Volgende artikel
Vastgoed Mechelen: wonen in een bruisende stad