Interieur - Badkamer

Clean én gezellig: 5 tips om je badkamer in te richten

Badkamer textuur

Hecht jij ook zoveel belang aan een stijlvol interieur voor je badkamer? Groot gelijk! De badkamer is nu eenmaal de ultieme plek in huis om helemaal tot rust te komen, en daarbij speelt de inrichting een grote rol. De ideale badkamer? Die heeft een cleane look, maar is daarom zeker niet minder gezellig.

Enkele tips om je badkamer modern en uitnodigend in te richten:

1.     Speel met textuur

Badkamer textuur

Moderne designbadkamers kunnen er door hun eenvoudige ontwerp soms overdreven koel en hard uitzien. Een uitgelezen manier om je badkamer dan toch een warme uitstraling te geven, is spelen met verschillende texturen. Kies bijvoorbeeld voor een houten badkamermeubel en berg je handdoeken op in een open kast of stal ze uit op legplankjes. Heb je een donzige kamerjas? Hang die dan op waar je hem goed kunt zien. Uiteraard mogen ook enkele zachte badmatten niet ontbreken.

2.     Haal de natuur binnen

badkamer natuur

Met natuurlijke materialen geef je je badkamer moeiteloos een gezellige toets. Denk bijvoorbeeld aan houten accessoires als decoratie, een stenen waskom, een keienvloer, een plantje bij het bad, … Daarnaast is een goede natuurlijk lichtinval bijzonder belangrijk. Ben je aan het bouwen of verbouwen en kijkt je badkamer uit op de tuin? Overweeg dan een extra groot raam.

3.     Kies voor monochrome kleuren

badkamer monochroon

In een moderne badkamer is een monochroom kleurenpalet altijd een voltreffer. Door het bij zwart, grijs en wit te houden, creëer je moeiteloos een verfijnde look die nooit uit de mode zal zijn. Bang dat het op die manier wat te saai wordt? Met een doordachte mix van verschillende prints komt het helemaal goed!

4.     Hou de meubels eenvoudig

Badkamer scandinavisch

Bombastische meubels met veel details en versieringen zijn in een modern badkamer maar zelden op hun plaats. Eenvoudige, gestroomlijnde meubels – zoals deze moderne meubels in Scandinavische stijl – bewaren daarentegen de rust in je badkamer. Toch fan van een retrolook? Kies dan voor badkamermeubelen in art-decostijl.

5.     Less is more

badkamer less is more

Een kaarsje hier, een fotolijstje daar, … Accessoires zijn een must om je badkamer een persoonlijke en gezellige toets te geven, maar mogen zeker niet de overhand krijgen. Kies je decoratiespulletjes met zorg uit – beter één foto op de wastafel dan tien aan de muur – zodat ze het evenwicht in je badkamer niet verstoren.

 

06/02/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een designtoilet geeft het kleinste kamertje een strakke look
Volgende artikel
Je huis laten schatten: wie schakel je daarvoor in?