Interieur - Badkamer

Corian & Ceramilux – nieuwe materialen in de badkamer

Tegenwoordig staat de badkamer synoniem met rust, comfort en esthetiek. Toch mogen we niet vergeten dat hygiëne en onderhoudsgemak even belangrijk zijn in de badkamer. Om al deze prachtige eigenschappen te combineren, heb je een subliem badkamermateriaal nodig. En laat het toeval zijn of niet, maar de nieuwe materialen Corian en Ceramilux bieden deze prachtige voordelen in de badkamer. We stellen ze graag aan je voor!

De materialen Ceramilux en Corian

Deze twee nieuwe materialen zijn beide massieve oppervlaktematerialen. Ceramilux is een oppervlaktemateriaal dat gemaakt wordt van natuurlijke mineralen en polyesterhars voor de bindingen. Hierdoor biedt het materiaal een uitstekende weerstand. Bij de productie van het materiaal kan er gekozen worden voor glossy of mat, maar in beide gevallen heeft het materiaal een aangename look en feel.

Corian daarentegen is een oppervlaktemateriaal uitgevonden door DuPont. Het materiaal wordt gemaakt van minerale vulstoffen en acryl. Omdat het een massief materiaal is, kan het ook thermisch worden vervormd.

De voordelen van Corian en Ceramilux

Voordelen van Corian:

  • Beschikbaar in honderden kleuren
  • Laat zich gemakkelijk bewerken tot ongelimiteerde toepassingen
  • Stoot- en waterbestendig
  • Gebruiksvriendelijk en hygiënisch

Voordelen van Ceramilux:

  • Een goede weerstand waardoor het erg duurzaam is
  • Esthetisch scoort ceramilux uitstekend
  • Hygiënisch en zeer onderhoudsvriendelijk

De nieuwe materialen in de badkamerinrichting

Beide materialen zijn hygiënisch, zeer gebruiksvriendelijk alsook onderhoudsvriendelijk. Dit maakt de materialen uitermate geschikt voor de badkamer. Van beide materialen worden baden, wastafels en wastafelbladen voor de badkamer gemaakt.

De ongeziene kwaliteit en duurzaamheid maken het nog leuker om voor deze materialen te kiezen. Je kan er namelijk zeker van zijn dat je niet elk jaar een nieuw bad of wastafel nodig hebt. Daarnaast ogen ze ook nog eens prachtig in de badkamer. De materialen kennen geen beperkingen, de enige beperking die er nu nog over blijft om je droombadkamer samen te stellen, is jouw fantasie!

11/07/2014

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Zeg niet zomaar ‘tafel’ tegen deze kunstwerken – 8x design tafels
Volgende artikel
Drinks are served! Je eigen cocktailbar maken in 7 stappen