Interieur - Badkamer

Zó vind je een betaalbare badkamer

Op zoek naar een betaalbare badkamer?

Wanneer je net een huis gekocht of verbouwd hebt, is je budget doorgaans al aanzienlijk geslonken. Logisch dat ‘betaalbaar’ dan criterium nummer één wordt voor al je verdere aankopen. Maar hoe vind je nu die ene, betaalbare badkamer die toch tegemoetkomt aan al jouw designwensen? Wij helpen je op weg met enkele waardevolle tips.

Hout of laminaat?

Hout heeft een onnavolgbare natuurlijke charme, maar die charme heeft zo haar prijskaartje. Toch zijn er manieren om de warmte van hout in je badkamer te integreren zonder al te diep in je portemonnee te moeten tasten. Kies bijvoorbeeld voor een badkamermeubel afgewerkt met laminaat, dat goedkoper is dan massief hout. Zo vermijd je de kosten én de onderhoudseisen waarmee tropisch hardhout of een andere vochtbestendige houtsoort gepaard gaat, maar geef je je badkamer wel die charmante houtlook.

Betaalbare badkamer = moduleerbare badkamer

Hoe luxe integreren in je badkamer wanneer je budget niet groot is? Kies voor een badkamer die uit verschillende modules bestaat. Dat geeft je de vrijheid om je eigen badkamer samen te stellen, precies volgens je wensen en rekening houdend met je budget. Heel wat badkamerfabrikanten leveren tegenwoordig moduleerbare badkamers af. Een badkamermeubel met ingebouwde wastafel en onderbouwkast kun je bijvoorbeeld perfect combineren met losse kolomkasten voor extra opbergruimte, of een bad-douchecombinatie. Die laatste combi is trouwens ideaal om je badkamer betaalbaar te houden, want ze combineert twee onmisbare badkamerelementen in één! Bovendien is er geen betere keuze in een kleine badkamer.

Op zoek naar een betaalbare badkamer?

Energie besparen is budget besparen (op de lange termijn)

In de zoektocht naar een betaalbare badkamer loont het om de lange termijn in je achterhoofd te houden. Investeren in goedkope, maar kwetsbare materialen is geen goed idee. Je hoeft er op dit moment weinig geld tegenaan te smijten, maar wat levert het je binnen tien, twintig of dertig jaar op? De kans is groot dat je tegen die tijd je badkamer – of toch minstens enkele elementen ervan – al vervangen zult hebben.

Je doet er dus beter aan om te investeren in duurzame materialen en dito toestellen. En laten we de factor energie niet vergeten: hoe meer energie je bespaart in de badkamer, hoe beter voor je budget.

 

10/06/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
3 soorten dekbedovertrekken die je absoluut in huis moet halen!
Volgende artikel
Darling New: dé Duravit-badkamerklassieker in een nieuw jasje