Interieur - Badkamer

Badkamermeubelen op maat: tips & tricks

Landelijk of modern, natuurtinten of uitbundige kleuren, sober of gesofistikeerd, verscheidene looks doen het goed in de badkamer. Bovendien verschillen stijlvoorkeuren van persoon tot persoon. Om jouw badkamer op maat in te richten, hebben we enkele tips voor je en stellen we je twee prachtige badkamercollecties met meubels op maat voor!  

RC40 badkamermeubelen op maat (van Burgbad)

Simpele en tijdloze elegantie, dat is Room Concept 40. De collectie in klassieke stijl met een eigentijdse belijning bestaat uit:

  • Een wastafel in mineraalsteen met geïntegreerde waskom, enkel of dubbel te verkrijgen. Ook is het mogelijk om voor een opzetwaskom te kiezen.
  • Een spiegelkast met triptiekeffect en dubbelzijdige spiegels
  • Telescopische kolomkasten
  • Staande kolomkasten met vouwdeuren
  • Scheidingswanden met dressing

Dit allemaal op maat van jouw badkamer! Je hebt keuze tussen badkamermeubelen in glanzend of matte lak en in massief hout.

Edition 11 badkamermeubelen op maat (van Keuco)

Deze prachtige badkamercollectie omvat toiletkasten, spiegels met of zonder verlichting en accessoires die gecombineerd kunnen worden of toegevoegd als onafhankelijke meubels. De ruime front en oppervlakte afmetingen bieden héél wat inrichtingsmogelijkheden. Een extra plus: het volledige gamma van zowel meubels als wastafels wordt individueel op maat vervaardigd tot 2.8 m. Het openingssysteem “push to open” en de led-verlichting bieden de gebruiker een nieuwe vorm van comfort.

Badkamermeubelen op maat: waar moet ik op letten?

Als je een badkamer kiest, is het belangrijk dat je bepaalde info op voorhand opzoekt. Zo voorkom je dat je thuis komt aandraven met badkamermeubels die niet in jouw badkamer passen.

  • Een eerste belangrijke vraag is waar de openingen voor afvoerleidingen en aanvoerbuizen zich bevinden. Die moeten namelijk overeenkomen met je nieuwe badkamermeubel.
  • Zijn de muren in je badkamer sterk genoeg om de meubels tegen te monteren? Anders kies je in de winkel beter voor een staand model.
  • Je weet het best op voorhand waar welk badkamermeubel komt en wat de afmetingen van die plaats zijn! Ook is het belangrijk om rekening te houden met de overige plaats voor de douche. Dan is het ook belangrijk om de precieze afmetingen van de douchebak te kennen.
  • Ook is het nuttig om rekening te houden met je gezin. Zijn jullie allemaal redelijk groot, dan kies je beter iets hogere badkamermeubelen. Weet op voorhand in welke stijl je een badkamer wenst. Zo wordt de keuze alleen maar eenvoudiger!

Voor meer badkamermeubelen op maat kan je terecht op de website van FACQ of breng een bezoekje aan een van de showrooms!

11/08/2014

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Moederdag vier je met een prachtig cadeau
Volgende artikel
Sleutel-op-de-deur bouwen sneller dan bouwen met verschillende aannemers?