Interieur - Badkamer

Badkameraccessoires voor een nieuwe look

Soms heb je gewoon zin om je interieur een make-over te geven. Maar hoe pak je dit aan zonder grote aankopen te doen? Simpel: met de juiste accessoires, natuurlijk. Badkameraccessoires zijn de manier om je badkamer een heel eigen look te geven.

Kies voor kleur

Met kleuraccenten kan je de sfeer in de badkamer beïnvloeden. Zwart en wit creëren bijvoorbeeld een moderne dambordlook, met aardetinten roep je een medidatieve sfeer op, en pastelkleuren passen dan weer mooi in een landelijke badkamer.

Kies een thema

Je hoeft je niet te beperken tot kleur alleen. Een creatief experimentje zou zijn om je badkamer een make-over te geven met een bepaald thema in gedachten. Dat kan een kleur zijn die je vervolgens in verschillende tinten laat terugkomen in de badkameraccessoires, maar evengoed kan je breder denken. Aan een bepaalde designer (Philippe Starck heeft heel wat badkamerideetjes uitgewerkt tot interessante designobjecten en zelfs volledige badkamercollecties) bijvoorbeeld, of aan een van de vier seizoenen (hoe zou een winterse badkamer eruitzien?), of aan een land (Mexico, Japan, India, …).

Je inspiratie opwekken doe je door een moodboard aan te maken en dat vol te hangen met beelden die je doen denken aan het thema dat je koos. Daaruit distilleer je vervolgens kleuren, materialen, en vormen die je in je badkameraccessoires wil verwerken.

Welke badkameraccessoires?

Er zijn natuurlijk vele accessoires die nuttig zijn in de badkamer én het thematische plaatje compleet maken. Borstelhouders, bekertjes, prullenbak en wc-papierhouder: het lijken banale items, maar als je ze op elkaar afstemt in kleur, vorm en materiaal geven ze je badkamer meteen een opgeruimde look.

In de catalogus van Facq staan verschillende collecties die voor inspiratie zorgen. Zo heeft Grohe een Spa-gamma van gekleurde douchekoppen, voor wie het graag speels houdt.

En verder geldt natuurlijk de gouden regel: kijk goed in het rond en laat je inspireren. Je zal merken dat de ideeën vanzelf op je af komen.

18/11/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Ventilatie in de badkamer: nuttig en discreet
Volgende artikel
Sleutel op de deur bouwen zonder bouwgrond