Interieur - Badkamer

Badkamer van de maand: design badkamermeubel Dieci

Dat de Italianen gevoelig zijn voor de schoonheid van design, wisten we al lang. Niet voor niets ontwierpen ze de Ferrari, toppunt van een gestroomlijnd ontwerp. Maar niet alleen auto’s behoren tot de Italiaanse designexpertise, ook in interieurs laten ze graag hun verfijnde smaak gelden. Daarom tonen we je deze maand een design badkamermeubel dat in alles voldoet aan de Italiaanse eisen: gestroomlijnd, strak en oogstrelend: Dieci heeft het allemaal.

Het design badkamermeubel met strakke omlijning

Als er iets meteen in het oog springt bij de Dieci badkamermeubels, dan is het wel hun mooi vormgegeven, strakke omlijning. Geen golvende beweging hier, wel geometrische vormen die je perfect op elkaar kan afstemmen. Uit de verschillende modules kies je de stijl die bij de rest van je interieur past. Spelen met kleur is een makkie met deze collectie. Neem bijvoorbeeld de klassieke basiskleur wit voor de wastafels, en laat die contrasteren met de lades of kasten in verschillende grijstinten.

Voor de wastafels heb je de keuze tussen opzetwaskommen of geïntegreerde waskommen. Kies je voor het laatste, dan hou je het superstrak en minimaal. De opzetwaskommen geven dan weer een iets huiselijker gevoel. Diezelfde tegenstelling zit ook in de afwerking die je kiest voor het badkamermeubel: mat of glans? Glanslak geeft een chique designlook, een matte afwerking van je kasten geeft een meer introverte, koelere indruk.

Inda: Italiaans kwaliteitsdesign

De Dieci-collectie is een ontwerp van badkamerproducent Inda. De naam is afgeleid van Industria Nazionale Degli Accessori. Het Italiaanse bedrijf begon met de productie van badkameraccessoires in 1944 en breidde al gauw uit met vestigingen in Frankrijk, Spanje en Oostenrijk. Tegenwoordig worden hun badkamercollecties in heel Europa verdeeld. Wat Inda zo succesvol maakt? Hun doordachte design, ongetwijfeld.

Liefhebbers van een strakke badkamerlook kunnen hun hartje ophalen aan de gestroomlijnde badkamermeubels, zoals de hierboven besproken Dieci-reeks. Hoogwaardige materialen gebruiken staat eveneens hoog op de prioriteitenlijst van de Inda-designers. Die kwaliteitsmaterialen hebben duidelijk een positief effect op de afwerking van de Inda-badkamermeubelen. Een efficiënte structuur, praktisch vernuft en de mogelijkheid om eindeloos te combineren: in de badkamers van Inda herken je het vakmanschap ogenblikkelijk.

Dieci betekent ‘tien’ in het Italiaans. Wellicht omdat je minstens tien verschillende opties kan bedenken om met de Dieci-collectie je badkamer in te richten … Alvast het proberen waard!

Helemaal verkocht aan dit heerlijke Italiaans design? Dan kom je bij Facq badkamers meer te weten over hun design badkamers en bijhorende prijzen en info.
05/11/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Bijna-energieneutraal bouwen in België: verre droom of gezonde ambitie?
Volgende artikel
Is het een vliegtuig, is het een vogel? Nee, het is een huis!