Interieur - Badkamer

Wist je dat je badkamer de ideale biotoop is voor heel wat kamerplanten?

Badkamer kamerplanten

Het lijkt op het eerste gezicht een vreemde combinatie, maar groene planten zijn wel degelijk een optie om je badkamer op te fleuren. Dankzij badkamerplanten maak je van je badkamer een groene omgeving waar het heerlijk ontspannen is. Maar uiteraard kun je niet zomaar eender welke plant kiezen. Wij maken je wegwijs.

Hoge luchtvochtigheid en weinig licht

Of je nu graag doucht of liever een bad neemt: je badkamer is een plek met een hoge luchtvochtigheid. Ook de temperatuur ligt er hoger dan in andere ruimtes. Bij de keuze van je badkamerplanten moet je daarmee rekening houden. Bovendien is er doorgaans weinig licht in badkamers. Ook dat is een criterium dat je in het achterhoofd moet houden.

Welke badkamerplanten?

Welke planten komen in aanmerking voor vochtige omgevingen? Vooral tropische planten gedijen prima in een vochtige omgeving. Dit zijn alvast enkele mogelijkheden: papyrusplanten, varens, orchideeën, azalea’s, bamboeplanten, begonia’s en ficussen.

Badkamer kamerplanten

Waar de kamerplanten plaatsen?

Badkamerplanten plaats je het best dicht bij een raam. Op die manier kunnen ze profiteren van het daglicht. Op een hoek van het bad of in een mandje aan de muur? Ook dat is perfect mogelijk. Heb je een badkamer zonder ramen? Dan zijn schaduwplanten ideaal. Ze kunnen overleven zonder al te veel licht.

Badkamerplanten en badkamerstijlen

Heb je een landelijke, klassieke, industriële of moderne badkamer? Badkamerplanten passen bij elke stijl. Ze zorgen voor een frisse toets en een leuk accent. Gebruik je veel hout in je badkamer of ga je voor een ultrastrakke inrichting met zwart en wit? Groene planten zijn altijd een fraaie blikvanger!

 

07/09/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Linoleum in de keuken: doen of niet?
Volgende artikel
Is wonen onder hoogspanningskabels gevaarlijk?