Interieur - Badkamer

Badkamer inrichting: slaap- en badkamer in één

Slaapkamer en badkamer in één ruimte! Het is een van de laatste trends op het gebied van badkamer inrichting. Ze lopen in elkaar over en vormen zo de relax- en wellness ruimte bij uitstek van je woning.

Nieuwe trend in badkamer inrichting

De trend om badkamer en slaapkamer als een geheel te zien, komt overwaaien van grote lofts en appartementen in grote Europese en Amerikaanse steden. De integratie is een logisch gevolg van de toenemende aandacht voor wellness en relaxatie. De plaatsen in onze woning waar we volledig tot rust komen, zijn de slaapkamer en de badkamer. Waarom zouden we er dan niet een grote kamer van maken en ze mooi in elkaar laten overvloeien?

Beide kamers vloeien in elkaar over

Als je voor dit concept kiest, kan je met de badkamer inrichting vele kanten uit. Heb je bijvoorbeeld een houten vloer in je slaapkamer? Dan kan je die laten overvloeien in je badkamer en tegels kiezen met dezelfde kleur. Beide ruimtes worden doorgaans van elkaar gescheiden door een wand. Aan de kant van de slaapkamer kan je er een grote spiegel aan bevestigen. En aan de kant van de badkamer installeer je een prachtige inloopdouche. In combinatie met een bad krijg je een mooi geheel. Zorg ervoor dat de ruimte groot genoeg is zodat alle badkameronderdelen volledig tot hun recht komen.

Glazen wand of schuifdeur

Je kan ook kiezen voor een (grote) glazen wand tussen bad- en slaapkamer. Zo verkrijg je een stijlvolle badkamer inrichting die tegelijkertijd open minded en elegant is. In sommige gevallen wordt de badkamer een soort van glazen ‘kubus’ binnen de slaapkamer. Een glazen paneel of een schuifdeur worden veel gebruikt om beide kamers van elkaar te scheiden.

Badkameraccessoires maken het geheel af

Badkameraccessoires mogen in een moderne design badkamer niet ontbreken. Toiletborstelhouders, zeepdispensers, toiletpapierhouder, vuilbakje,… Zorg ook voor design kranen en uiteraard een hangend toilet. Als je er de plaats voor hebt, is een dubbel bad iets waarvan je samen met je partner volop kan genieten.

15/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Bezoek aan een sleutel-op-de-deur woning in Wanze
Volgende artikel
Zelf sidings plaatsen: kleine klus met grote impact