Interieur - Badkamer

Je badkamer inrichten: kleuradvies voor een originele look

Wie houdt van een mooi interieur en plezier beleeft aan inrichten, mag zich in de handen wrijven nu badkamers gepromoveerd zijn tot echte designruimtes. Terwijl de badkamer vroeger een kleine, functionele, en weinig inspirerende ruimte was, kiezen we almaar vaker voor luxe, design en wellness. Daar hoort uiteraard ook een doordacht kleurenpalet bij.

Klassieke schoonheid in je badkamer

Dé badkamerkleur bij uitstek is wit. Wit is licht, wat ideaal is in kleinere ruimtes, en oogt schoon en hygiënisch. In stijlvolle, klassieke badkamers wordt wit meestal gecombineerd met donkergrijs of zelfs zwart. Zo zou je kunnen kiezen voor een badkamer met drie witte muren en een donkergrijze accentmuur. Voor de vloer kies je matte, antracietkleurige tegels en je sanitair is uiteraard brandschoon wit. Chic!

Tip: Terwijl zo’n klassieke wit-grijze badkamer er uiteraard erg rustgevend en stijlvol uitziet, kan het heus geen kwaad om enkele felle kleuraccenten toe te voegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van turquoise of petroleumblauwe badhanddoeken en dito drinkbekers? Laat de accentkleur van je voorkeur sowieso meermaals terugkomen – zo vormt je badkamerinrichting echt een geheel.

Kleuradvies badkamer Cotés sud_Colllin Arredo

Kleuradvies voor een originele en verrassende look

Natuurlijk is een klassieke badkamer niet aan iedereen besteed. Daarom stellen wij alvast enkele inspirerende kleurenpaletten voor:

  • Gebroken wit, zandkleur en zachte okertinten. Combineer lichte lambrisering met warme, okergele muren voor een onweerstaanbare retrolook. Gouden of koperkleurige kranen en enkele subtiele zwarte elementen maken het geheel af.
  • Neutrale blauwen. De zee is een populaire inspiratiebron voor badkamers. Maak van jouw badkamer toch nét iets anders dan andere maritieme interieurs, en kies voor neutrale blauwtinten van gebroken wit tot pastellig indigo. Perfect in een sober en landelijk interieur.
  • Natuursteenkleuren. Nu de badkamer een volwaardige wellnessruimte is geworden, is natuursteen een geliefkoosd materiaal. Verken het volledige kleurenpalet en combineer verschillende soorten natuursteen voor het optimale effect. Zo zijn roestbruine stenen prachtig in combinatie met grijze natuursteen. Vul aan met een neutrale kleur en decoratie uit donker hout voor een echt wow-effect.

Kleuradvies badkamer Natuurlijke waskom_CollinnAredo

Advies over badkamerinrichting

Meer weten over hoe je van je bestaande badkamer een wellness-walhalla maakt? Kom langs in een van de Facq-showrooms voor meer informatie over sanitair, verwarming en badkamermeubilair.

 

16/02/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Cohousing, een nieuwe manier van leven
Volgende artikel
Efficiënt en zuinig verwarmen: welke installatie kies je het best?