Interieur - Badkamer

Je badkamer kidsproof inrichten? Dat doe je zo!

Kinderen, jong en oud, vragen om aanpassingen in de badkamer. Je kan namelijk niet verwachten dat ze, net als een volwassene, overal bij kunnen en alles zelfstandig klaarspelen. Richt daarom je badkamer op een kindvriendelijke manier in en voorkom ongevallen. Hoe je dit het best aanpakt? Dat lees je hier!

Kinderen houden van kleuren

Wil je dat het badkamerritueel vlot verloopt? Kies dan een badkamerinrichting die je kinderen aanspreekt. Door te kiezen voor een kleurrijke omgeving leren ze op jonge leeftijd al dat wassen en tanden poetsen fun is. Hoe meer plezier ze maken in de badkamer, hoe minder ze zullen tegenpruttelen als ze gewassen worden. Niet enkel een kleurrijke omgeving draagt hier overigens toe bij, ook leuke accessoires en speeltjes, zoals een badeend en een gietertje, zorgen voor plezier in de badkamer.

Je badkamer veilig inrichten

Daarnaast moet je badkamer natuurlijk ook veilig zijn voor de kinderen. Kinderen spelen graag met water en dus met de badkamerkranen. Voorkom dat kleine kinderen zich verbranden aan het hete water of aan de warme kraan en installeer een thermostatische bad- en wastafelkraan met een temperatuurbegrenzer. Ook kranen met een mid-lift positie voor koud water, is een veilige keuze. Als de kraan in de koude watermodus staat, kan deze niet in de gemengde warm-en-koud watermodus geopend worden. Geen zorgen dus dat de kids zich verbranden tijdens de badkamerrituelen.

Gespetter en gespatter zorgt ook voor een natte badkamervloer en deze kan wel eens glad zijn. Voorzie dus een antislipmat of een leuk badkamertapijt om te voorkomen dat de kids vallen.

Je badkamer moet ook gebruiksvriendelijk zijn

Het kan wel kleurrijk en veilig zijn in je badkamer, maar de kinderen moeten er ook hun weg vinden. Kies dus niet voor een wastafelkraan met een moeilijke bediening, maar ga bijvoorbeeld voor een elektronische wastafelkraan. Op die manier leren kinderen gemakkelijk hun handjes wassen.

Tijd om te wassen? Een inloopdouche is een kindvriendelijke oplossing in de badkamer. Er is geen instap, want de vloer loopt door. De kans op valpartijen wordt dus tot een minimum herleid. Daarnaast is er in een inloopdouche ook voldoende plaats om samen met zoon- of dochterlief te douchen.

Spiegeltje, spiegeltje …

Ook kinderen spiegelen zich graag in de badkamer. Zorg dat ze een eigen spiegeltje hebben of voorzie een opstapje zodat ze eenvoudig in de spiegel kunnen kijken. Voorzie ook een eigen lade voor de spulletjes van de kinderen. Doe dit op de hoogte van het kind en plaats jouw badkamerspullen in de hogere kasten waar ze niet zomaar bij kunnen. Zo voorkom je dat ze een rommeltje maken van jouw spullen of iets stuk maken!

23/06/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Huizen van sterren: de villa van Selena Gomez
Volgende artikel
Moderne wandtekeningen als eyecatcher in je interieur