Interieur - Badkamer

5 topideeën voor een moderne badkamer

Een moderne badkamer inrichten kan bijzonder leuk zijn. Het enige wat je nodig hebt, is een gezonde dosis creativiteit, ruimtelijk inzicht en zin om erin te vliegen! Laat je inspireren door deze 5 topideeën om van jouw moderne badkamer een designpareltje te maken.

Badkamervloer met dambordpatroon

Een vleugje nostalgie in je moderne badkamer brengen? Dat doe je door te kiezen voor een dambordpatroon – hetzij in de badkamervloer, hetzij in de badkamertegeltjes.

(bron: 79ideas.com)

Zo’n typische patroonvloer voert je helemaal terug naar de jaren zestig, toen patronen en motiefjes heel hip waren. Hou het sober en chic met een dambordpatroon in klassiek zwart-wit of ga voor een zachter grijs-wit dambordpatroon dat rust creëert in je badkamer.

Eén felle muur

Ben je niet bang van een klein experiment in je badkamerinterieur? Ga dan voor een opvallend accent door één muur in een felle kleur te schilderen of te betegelen. Felgroen of –geel werken allebei verfrissend en stimulerend. Dat effect kun je vooral ’s ochtends wel gebruiken in de badkamer!

(bron: meddiodesign.com)

Koperen of zilveren badkuip

Laat je bad schitteren als blikvanger in het midden van de ruimte, door te kiezen voor een opvallend exemplaar. Een koperen bekleding is tegelijkertijd retro en warm, een badkuip in schitterende zilvertinten is dan weer hypermodern en strak. Kies wat bij jouw moderne badkamer past – misschien is klassiek wit zelfs een nóg betere optie?

(bron: www.annesage.com)

Marmeren moderne badkamer

We associëren het met grootse en majestueuze badkamers – het soort dat je eerder in paleizen tegenkomt dan in een rijwoning – maar toch is marmer in de badkamer aan een opmerkelijke comeback bezig. Ga voor een discreet marmeren paneel onder de badkuip of een nis waarin je badkamerspullen kwijt kunt. Stijlvol en een tikje luxueus: moet kunnen!

centsationalgirl.com

Badkamerplanten

Om je moderne badkamer een exotische look te geven, zijn kamerplanten een verrassende maar wel heel goed matchende toevoeging. Hoe groter, hoe liever. Als natuurlijke, groene accenten in een rustige, witte badkamerinrichting brengen kamerplanten harmonie in huis.

bloglovin.com

23/05/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Er was eens een tuinkabouter …
Volgende artikel
De dood van de hotelkamer: welkom ZOKU lofts!