Interieur - Badkamer

4 grootste voordelen van een inloopdouche: kies voor stijlvol comfort

inloopdouche

Wat begon als een trend is ondertussen niet meer weg te denken in hedendaagse badkamers: de inloopdouche. Bij een inloopdouche heb je geen douchebak nodig, waardoor je vloer gewoon doorloopt. En dat heeft heel wat voordelen. Ontdek hier de vier belangrijkste!

Weg met het valgevaar

Een inloopdouche is heel wat veiliger dan een douche met douchebak. Waarom? De tegels lopen gewoon door, je hebt dus geen verhoogje of barrière waar je over moet. En daardoor loop jij minder risico om op een natte, glibberige grond uit te glijden. Dat is natuurlijk handig voor iedereen, maar voor mensen die iets minder mobiel zijn, is het een extra pluspunt.

moderne badkamer glas

Esthetisch mooier (met douchegoot)

In plaats van te kiezen voor een doucheputje, installeer je in een inloopdouche gemakkelijk een douchegoot. Daardoor stroomt het water netjes weg zonder vieze sporen achter te laten. Bovendien is zo’n gootje ook mooier en kan het subtiel worden weggewerkt in de vloer. Extra voordeel? Een douchegoot is eenvoudiger om aan te leggen.

inloopdouche met gootje, moderne badkamer

Daarnaast staat een inloopdouche in het algemeen ook gewoonweg mooier in een badkamer dan een douchebak. Je past het volledig aan aan je eigen stijl en laat het naadloos passen bij de rest van de ruimte. Zo is een inloopdouche al snel onmisbaar in een luxueuze badkamer.

Makkelijk in het onderhoud

Een inloopdouche heeft heel wat minder obstakels dan een douchebak, waardoor die ook gemakkelijker schoon te houden is. Geen douchegordijn om te wassen, onhandige scheidingswanden om over te boenen, geen opstapjes om te schrobben …

luxueuze douche

Doordat er minder is om vuil te maken, heb je ook minder kans op vuilophopingen en gaat die poetsbeurt dus een pak sneller. Bovendien voer je het vuile water gemakkelijk af via de douchegoot. Geen douchebak waarin je veel moeite hebt om al het vocht – ook dat in de kleinste hoekjes – weg te krijgen dus. Handig!

Perfect voor kleine badkamers

Een inloopdouche doet je badkamer al snel groter lijken. Hoe dat komt? Je kunt voor je badkamervloer en douchevloer dezelfde tegels gebruiken, waardoor die naadloos in elkaar overlopen. Geen breuklijnen die de ruimte verkleinen, dus!

inloopdouche kleine badkamer

30/04/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf dressoir maken: tekening, gereedschap, schroeven en klaar!
Volgende artikel
Drie tips om de perfecte matras te kiezen