9 eenvoudige Feng Shui-tips voor je woning

De lente komt eraan! Heb je ook al aan ‘de grote schoonmaak’ gedacht? Perfect! Tijd om een frisse Feng Shui-wind door je huis te laten waaien.  Deze 9 tips kunnen je helpen om je woning te laten baden in positieve energie.

1.    Herstel piepende deuren

De deur waardoor je binnenkomt, of het nu de voor- of achterdeur is, is letterlijk de toegang tot je geluk. Die doorgang moet zo vlot mogelijk verlopen. Een schurend of piepend geluid werkt op je gemoed. Smeren is de boodschap!

2.    Kom binnen langs de voordeur

Kom jij ook binnen langs de achterdeur of je garage als je thuiskomt? Dit is wellicht uit praktische overwegingen, maar uit Feng Shui-standpunt staat dit positieve energie in de weg. Je voordeur symboliseert hoe chi of energie je huis en zo je leven binnenkomt.

3.    Overweeg een Feng Shui-fontein

Water staat voor rijkdom in de Feng Shui-leer. De ideale plek om een fonteintje te plaatsen is in de buurt van je voordeur. Het is belangrijk om het water in de richting van je huis te laten stromen, zodat de rijkdom door je leven kan vloeien!

4.    Plaats planten op je keukenkasten

Check even in je keuken of je kasten tot aan het plafond rijken of niet.  Als er ruimte is boven je kasten dan ligt er wellicht ook stof. En stof is negatieve energie. Zet een paar planten of voorwerpen op je kasten.  Zo wordt de negatieve energie omgezet.

5.    Houd de badkamerdeur gesloten

Zoals reeds vermeld staat water voor rijkdom. En aangezien in een badkamer water (en dus ook rijkdom) wegstroomt, is het aan te raden de deur gesloten te houden.

6.    Plaats je bed met zicht op de deur

De ideale Feng Shui-positie voor je bed is in de richting van de deur. Het is ideaal om vanuit je bed de deur te zien. Laat de inrichting van je kamer dit niet toe, dan kun je eventueel een spiegel hangen, om zo de deur te zien.

7.    Bedek de televisie in je kamer

Een televisie in de slaapkamer is niet ongewoon. Het is aan te raden de televisie af te dekken. De elektrische energie die het toestel uitstraalt, zelfs als hij uit staat, kan de rust en de positieve energie in de slaapkamer verstoren.

 

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jasmine Oosterman
Jasmine Oosterman

Leuke tips voor mensen die bijvoorbeeld slecht slapen!