Interieur

5 upcycling-ideeën voor babymeubels

Terwijl je kinderen opgroeien, word jij geconfronteerd met een belangrijke vraag: wat ga je doen met de babymeubels? Je kan ze weggooien, weggeven, doneren of onze favoriete optie: hergebruiken! Geef de babymeubels een nieuw bestaan, ontdek de diverse upcycling-mogelijkheden!

Van de wieg een knutseltafel maken

Je kan de voormalige wieg van je kleine spruit omtoveren tot een prachtige en handige knutseltafel. In principe kan je de wieg omtoveren tot eender welke soort tafel, zelfs een koffietafel is mogelijk. Gebruik een zijde van het bedje om een legger te vormen. Tik elders een mooi glazen tafelblad op de kop en je bent vertrokken.

Van babybedje tot unieke bank

Om dit prachtige bankje te maken, heb je enkel een kinderwieg, een zaag, wat schroeven, twee ‘rechter’ handen en een likje verf nodig. Er is niemand die nog kan zeggen dat dit ooit een wieg was!

Een canapé voor het terras

Met het mooie lenteweer in aantocht, komt een ligbed als dit zeker van pas. Tover dat oude babymeubel in no-time om tot een heerlijke loungezetel. Je kan deze gezellige canapé eventueel een nieuw kleurtje geven zodat hij perfect bij jouw terras past!

Van babycommode tot “beverage chart”

Deze babycommode kreeg een nieuw kleurtje en een nieuw bestaan. De commode dient dankzij de handige wieltjes als drankkar voor koffie, thee of iets straffer.

Krijtbordtafel

Deze wieg kreeg een leerrijke functie: het dient namelijk als krijtbord en studeertafel.

26/02/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
GESPOT – De keukentrends voor 2014 op Batibouw
Volgende artikel
Sleutel-op-de-deur bouwen: de voorbereiding van a tot z